Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Димінський зацікавив Садового футболом?

Сьогодні під час пленарно засідання сесії Львівської міської ради мер Львова Андрій Садовий оголосив про те, що учора спільно з головою облдержадміністрації Миколою Кметем, головою Львівської обласної ради Мирославом Сеником та почесним президентом футбольного клубу «Карпати» Петром Димінським підписав меморандум «Про наміри створення народної футбольної команди «Карпати».
«В нинішніх умовах ми мусимо думати про те, як буде використовуватися стадіон на вулиці Стрийський після грудня 2010 року, -- сказав Садовий. – А стадіон ми збудуємо вчасно».
За словами Андрія Садового, згідно з підписаним меморандумом, футбольний клуб «Карпати» фінансуватиме утримання стадіону , а обласна та міська ради зі свого боку зобов’язалися передати «Карпатам» у власність стадіон «Україна», «Гранд-готель», готель «Львів» та ряд інших приміщень, котрі нині орендує футбольний клуб.
«Я підписав цей меморандум з кількома зауваженнями. – продовжив мер. – Якщо депутати вирішать, що готель «Львів» може бути викуплений теперішніми власниками (а такі наміри впродовж останніх років ті висловлюють –«Гал-info»), то цей об’єкт може бути виключений з цього переліку. Друге зауваження – міська рада хоче бачити фінансові гарантії, які має надати футбольний клуб «Карпати».
Сам меморандум повинен ще бути затверджений на сесії міської ради. Наразі ж самого тексту меморандуму депутати не отримали.
Нагадаємо, що почесний президент ФК «Карпати» Петро Димінський не раз озвучував свої наміри створити акціонерне товариство відкритого типу на базі футбольного клубу, частки акцій якого були б розподілені між самим клубом, місцевою владою та вболівальниками. При цьому клуб готовий був вкласти кошти у будівництво нового стадіону до Євро-2012 у Львові та ряд інших об’єктів інфраструктури для проведення чемпіонату. Місцевій владі пропонувалося вступити у товариство певними майновими об’єктами, що перебувають в у власності міста. Серед них – уже згадувані готелі та тренувальні поля.
Нагадаємо також, що 7 липня минулого року сесія Львівської міської ради передала стадіон Україна в оренду футбольному клубу строком на 10 років. Вартість оренди – 1 гривня на рік.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ