Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Дипломат попросив губернатора навести порядок біля Генконсульства Чехії у Львові

Голова Львівської ОДА Михайло Цимбалюк 19 січня зустрівся з т.в.о. Надзвичайного і Повноважного Посла Чеської Республіки в Україні Вітєславом Півонькою, Генеральним консулом Чеської Республіки у Львові Давідом Павлітою. Під час зустрічі сторони обговорили питання посилення співпраці між Львівщиною та Чехією, зокрема Злінським краєм (угоду про співробітництво між Злінським краєм та Львівщиною було підписано 2006 року). Про це повідомила прес-служба ЛОДА.

«Хочу привітати голову ОДА з призначенням на посаду. Наші країни зажди мали тісну співпрацю. Чехія виступає за лібералізацію візового режиму для України. Зазначу, що у 2010 році значно зросла кількість виданих, у порівнянні з 2009 роком, віз Генеральним консульством Чехії у Львові. Ми наголошуємо на прагненні розвивати наші економічні та культурні зв'язки», - зазначив т.в.о. Посла Чеської Республіки в Україні Вітєслав Півонько.

Своєю чергою Генеральний консул Чехії у Львові Давід Павліта зазначив, що у березні-квітні цього року має відбутися відкриття прямого авіарейсу Львів-Прага, який здійснюватимуть Чеські авіалінії: «Це посилить нашу співпрацю. Незабаром я перебуватиму в Чехії, в краю Злінським, і хотів би передати пропозиції щодо співпраці з Львівщиною».

Д. Павліта також звернувся до голови ЛОДА з питанням наведення порядку біля будівлі Генконсульства.

Голова ЛОДА Михайло Цимбалюк повідомив, що Львівщина готова поглиблювати співпрацю з Чехією. «Додам, що відкриття рейсу є для нас надзвичайно важливим, особливо для розвитку туризму. Можу повідомити, що Львівський аеропорт не буде закрито у зв'язку з підготовкою до Євро-2012. Також ми проведемо зустріч з правоохоронцями щодо наведення порядку біля Генконсульства», - додав М. Цимбалюк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ