Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Директор «Арени Львів» звинуватив "Карпати" у небажанні домовлятись

Адміністрація стадіону «Арена Львів», який збудували до Євро-2012 постійно веде переговори з власниками ФК «Карпати», однак наразі безрезультатно. Клуб постійно хоче преференцій. Про це сьогодні, 14 лютого, під час наради за участі голови Львівської ОДА Олега Сала повідомив директор «Арени Львів» Роман Черхавий.

За його словами, переговори щодо переходу футбольної команди на «Арену Львів» не припинялися, і навіть вдалося підписати кілька проектів договорів, однак не вдається домовитись про остаточний перехід ФК «Карпат» на нове поле.

Олег Сало поцікавився в директора щодо причин небажання ФК «Карпат» переходити на «Арену Львів». Роман Черхавий пояснив, що незважаючи на «нормальні умови, які їм пропонують» (мова йде про оренду стадіону за 100 тис грн. за рік та безумовний прибуток від продажу квитків на матчі), все ж домовленості не вдається досягнути.

«Я скажу відкрито. Йдеться про індивідуальний конфлікт бізнес-інтересів. Керівництво ФК «Карпати» має певні вимоги і хоче багато пільг від міста за те, що клуб буде виступати на цьому полі. Йдеться про виділення землі біля стадіону «Україна» та виділення земельної ділянки у Брюховичах, де планують побудувати дитячу футбольну школу», - сказав Черхавий.

Олег Сало сказав: «Тобто це прямий прибуток і шантаж».

За словами Романа Черхавого, він має протоколи нарад, які проводили з керівництвом ФК «Карпат». Він пояснив, що у цих протоколах чітко вказано, що без виконання цих вимог клуб не гратиме на «Арені Львів».

«Свого часу Львів дав ФК «Карпатам» стадіон «Україна» всього за одну гривню оренди. Звісно, тут їм обійдеться дорожче», - зазначив директор.

Він також додав: «Нас можуть врятувати тільки нові закони. Якщо ці закони набудуть чинності, то стадіон «Україна» не відповідатиме жодним вимогам і нормативам».

За словами Олега Сала, коли він наступного разу поїде до Києва, то порушить це питання перед Федерацією футболу.

За його словами, споруду потрібно залучити максимально, але головним пріоритетним напрямком роботи «Арени Львів» має бути саме футбольна гра.

Агенція Гал-інфо готова надати слово всім зацікавленим сторонам.

Фото Сергій Бобра, Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ