Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Директор Будинку органної музики хоче «зупинити римо-католицьку експансію»

Більш ніж рік римо-католицька громада не сплачує комунальні платежі за щоденне використання Будинку органної та камерної музики для богослужінь. Отець, що править богослужіння у Будинку органної музики Леон Мали, відмовився підписувати договір про спільне використання приміщення  римо-католицькою громадою та колективом Будинку органної та камерної музики. Про це під час сьогоднішньої прес-конференції розповів тимчасово усунутий від виконання службових обов’язків директор Будинку органної та камерної музики Юліан Винницький.

 За його словами, Контрольно-ревізійне управління виявило факт зловживання римо-католицькою громадою своїм становищем і несплату комунальних платежів. За 2005 рік миряни заборгували адміністрації Будинку 1 340 грн. Юліан Винницький переконаний, що римо-католицька громада повертати борг не має бажання.
Натомість, релігійна громада написала звернення до Львівської міської ради, в котрому зазначає, що колектив Будинку органної та камерної музики чинить наругу над вівтарем, що знаходиться в приміщенні, організовуючи там концерти.
На думку Юліана Винницького, римо-католицька громада хоче відібрати у львів’ян єдиний у Львові концертний зал органної та камерної музики. Для вияснення обставин конфлікту між працівниками Будинку органної музики та римо-католицькою громадою створена спеціальна комісія Львівської міської ради, контроль за діяльністю якої  поставлений на  заступника міського голови Львова з гуманітарних питань Василя Косіва.
Богослужіння  у Будинку органної та камерної музики проходять виключно польською мовою. У окремі святкові дні релігійна громада використовує приміщення протягом всього робочого часу, що унеможливлює проведення репетицій, а тим більше концертів за участю віртуозів класичної музики.  

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ