Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Директор ДБР Роман Труба ініціював оголошення нового конкурсу на 27 керівних посад

Директор ДБР Роман Труба ініціював оголошення нового конкурсу на 27 керівних посад. З відповідним листом він звернувся сьогодні, 2 листопада, до зовнішньої конкурсної комісії.

«Новий конкурс на 27 керівних посад не був моєю метою. До останнього я розраховував, що зовнішня конкурсна комісія виконає вимоги законодавства та передасть матеріали проведення психофізіологічного дослідження за допомогою поліграфу. На жаль, комісія цього не зробила, а я не буду запускати роботу нового правоохоронного органу з порушення законодавства», – заявив Директор ДБР Роман Труба.

Він нагадав, що матеріали поліграфу передаються для ухвалення кадрового рішення та збереження у структурних підрозділах Бюро – це визначено «Порядком проведення психофізіологічного дослідження із застосування поліграфа у Державному бюро розслідувань», затвердженим Постановою Кабінету міністрів України (пункт 42, 43, 45).

«Кадрове рішення – це не визначення переможця конкурсу. Це призначення на посаду або відмова у призначенні. Призначає на посаду Директор Державного бюро розслідувань. У зв’язку зі знищенням матеріалів поліграфу в мене відсутні умови для підготовки та ухвалення кадрового рішення», – наголосив Директор Бюро Роман Труба.

Він нагадав, що конкурсна комісія на своєму засіданні 18 липня на власний розсуд ухвалила рішення про знищення матеріалів поліграфу. Залишається відкритим питання, чому комісія так вчинила, враховуючи наявність публікацій негативного характеру щодо окремих переможців конкурсу, а також висновкигромадських організацій.

«Також звертаю увагу, що комісія відмовилася надати на мій запит копію Акту про знищення матеріалів поліграфу. Це можна пояснити тим, що комісія розуміє, що цей документ буде використано у можливих судових засіданнях», – додав Директор ДБР Роман Труба.

При цьому він наголосив, що новий конкурс не відобразиться на початку роботи Бюро. «Наприкінці листопада більше 300 слідчих ДБР приступлять до роботи. Звичайно, я би хотів, щоб з ними були їх керівники. Водночас, переконаний, що разом із заступниками ми організуємо роботу слідчих. Інші підрозділи вже працюють», – додав Р.Труба.

Нагадаємо, що 18 липня зовнішня комісія визначила переможців конкурсу на 27 ключових керівних посад в ДБР — це директори всіх територіальних органів, керівники всіх управлінь центрального апарату, в тому числі слідчих та оперативних, а також працівники управління внутрішнього контролю.

На цьому засіданні комісія ухвалила рішення про знищення матеріалів психофізіологічних досліджень із застосуванням поліграфа та збереження Акт про знищення разом із документами комісії. Директор ДБР двічі звертався до комісії з проханням надати матеріали поліграфу або копію Акту про знищення, але комісія їх не надала.

28 серпня Роман Труба відмовив зовнішній комісії у розгляді рекомендацій про призначення 27 переможців конкурсу на керівні посади в Бюро.

Громадські активісти звернулися до Романа Труби з проханням не призначати 27 переможців конкурсу .

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ