Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Директора ПП «Конкорд-Захід» за вчинене шахрайство засудили до реального тюремного терміну

Шахраю, який взяв у сільгосппостачальників продукції на 7,5 млн грн і не заплатив за неї, Львівський апеляційний суд призначив покарання у виді позбавлення волі на строк 5 років із конфіскацією всього особистого належного йому майна.

Йдеться про організатора злочинної схеми, внаслідок якої потерпіло четверо постачальників зерна та який був засуджений вироком Залізничного районного суду м. Львова від 31 жовтня 2017 за ч.4 ст. 190 КК України (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах) до покарання у виді позбавлення волі строком на 5 років. Та водночас на підставі ст. 75 КК України був звільнений від відбування призначеного покарання із випробуванням протягом іспитового строку тривалістю три роки.

Із даного вироку вбачається, що у грудні 2015 року ПП «Конкорд-Захід», маючи умисел, спрямований на заволодіння чужим майном шляхом обману, переконав директорів чотирьох підприємств укласти з ним договори поставки зернових та олійних культур, за які він насправді не мав наміру розраховуватися. Підприємства (товариства з обмеженою відповідальністю: «Вітекс», «Укр-Ресурс», «Терра» та «Ліферант») доставили на елеватор у Хмельницьку область товар на загальну суму 7,5 млн грн (який директор ПП «Конкорд-Захід» згодом продав) , однак обіцяні за поставлену продукцію кошти не отримали.

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Львівського апеляційного суду вирок щодо цієї справи ухвалила 03 листопада 2020 року, розглянувши апеляційну скаргу на вирок Залізничного районного суду м. Львова заступника прокурора Львівської області Богдана Пуківського.

У даному судовому рішенні, зокрема, зазначено, що судом першої інстанції була недостатньо врахована особа обвинуваченого, який вчинив чотири епізоди особливо тяжкого злочину, внаслідок чого суб`єктам господарювання заподіяно шкоду в особливо великих розмірах на суму понад 7 мільйонів гривень. При цьому шкода була відшкодована директором ПП «Конкорд-Захід» лише частково - у розмірі 14 тисяч гривень, що є неспівмірним із розміром заподіяної шкоди.

Вердикт апеляційної інстанції: вирок Залізничного районного суду м. Львова від 31 жовтня 2017 року щодо засудженого в частині призначення покарання із звільненням від відбування покарання на підставі ст. 75 КК України - скасувати. Призначити покарання за ч. 4 ст. 190 КК України у виді позбавлення волі на строк 5 (п`ять) років із конфіскацією всього особистого належного йому майна.

Зазначимо, що власником та директором ПП «Конкорд-Захід» (місцезнаходження якого – м. Львів, вул. Богдана Хмельницького, буд. 228), згідно наявної у відкритих джерелах інформації, вказаний Сень Андрій Володимирович.

.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ