Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Дирекція львівського парку „Знесіння” звертатиметься до Господарського суду

„Архібуд” продовжує свою розробку проектної документації щодо розбудови на території парку „Знесіння”, не зважаючи на відсутність рішення суду в цій справі. Про це сьогодні на прес-конференції повідомила менеджер парку „Знесіння” Софія Ванькович.
 „Щодо цієї судової справи на вулиці Довбуша, 15, то її розглядають у суді ще з листопада минулого року. Наступне судове засідання відбудеться 31 січня. У нас ще є п’ять подібних справ. Якщо суд не прийме рішення на нашу користь, ми будемо звертатися до вищих інстанцій, зокрема в Господарський суд Львівської області. Проблема в тому, що парк не має права накладати штрафи на порушників, які самовільно розбудовуються на нашій території. Ми тільки фіксуємо факт порушення природоохоронного середовища”, – говорить Софія Ванькович.
Нагадаємо, скандал довкола будівництва в парку “Знесіння” триває ще з минулого року. Як з’ясувалося, ухвала №612 “Про погодження ТзОВ “Архібуд” місця розташування земельної ділянки та надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вул. О. Довбуша, 15 у м. Львові”, яку Львівська міська рада винесла ще 1 березня 2007 року, порушує чинне законодавство, адже ділянка належить до рекреаційної зони і будувати там заборонено. Проте 5 липня минулого року депутати ЛМР проголосували за ухвалу №1023 “Про затвердження ТзОВ “Архібуд” проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та надання земельної ділянки на вул. О. Довбуша, 15, у м. Львові” терміном на 10 років. Цими фактами зацікавились правоохоронні органи, зокрема міська прокуратура, яка подала позов до суду.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ