Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Дирекція „Західенерго” роз’яснила причини звільнення гендиректора підприємства Михайла Позігуна

Дирекція „Західенерго” у коментарі „Гал-іnfо” роз’яснила причини звільнення гендиректора підприємства Михайла Позігуна у квітні 2005 року і наголосила на неправдивості відомостей, поширених у ЗМІ у липні 2006 року колишнім гендиректором про „надприбутковість підприємства під час його керівництва”.

Нагадаємо, 11 квітня 2005 року  Наглядова рада ВАТ „Західенерго" прийняла рішення про відкликання Михайла Позігуна з посади Генерального директора ВАТ „Західенерго" у зв'язку зі зростанням заборгованості перед бюджетом до 67,993 млн грн та невиконання зобов'язань ВАТ „Західенерго" з погашення кредиту Світового банку у 2004 році. Про це «Гал-info» повідомили у дирекції  ВАТ „Західенерго".
Як розповіли в дирекції ВАТ „Західенерго”, 23 березня цього року Михайло  Позігун подав позов до місцевого Сихівського районного суду Львова про поновлення його на посаді Генерального директора ВАТ „Західенерго". З невідомих причин Михайло  Позігун 6 червня цього року подав до Сихівського суду заяву про залишення його позову без розгляду, а вже 19 червня 2006 року  ВАТ „Західенерго" отримало ухвалу Зміївського районного суду Харківської області про порушення аналогічного позову місцевим судом.
На сьогодні рішення про справі не прийнято, судове провадження у Зміївському суді продовжується.
З правової точки зору дирекція ВАТ „Західенерго" вважає позовні вимоги Михайла  Позігуна безпідставними та необґрунтованими. «Важко зрозуміти мотиви людини, яка  сама подає заяву на звільнення, а більш як через півроку (хоча КЗпП України передбачає місячний строк звернення до суду у випадку неправомірного звільнення) здійснює відчайдушні спроби через суд повернутися на посаду Генерального директора ВАТ „Західенерго"  При цьому з вересня 2005 року Михайло  Позігун перебуває на пенсії, будучи інвалідом другої групи», - зазначили у дирекції  ВАТ „Західенерго”.
„У  липні цього року у засобах масової інформації Михайло  Позігун  розповсюдив   відомості   про надуспішність   своєї   роботи   на   посаді   керівника   ВАТ   „Західенерго". Такі твердження не відповідають дійсності. За даними фінансової звітності ВАТ „Західенерго", у першому кварталі 2004 року  прибуток нашого товариства становив 46,2 млн грн, а за перше півріччя 2004 року чистий прибуток становив 52,2 млн. грн. У другому півріччі 2004 року  під час перебування Михайла  Позігуна на посаді Генерального директора ВАТ „Західенерго" було отримано 8.5 млн грн.  збитків. В першому кварталі 2005 року  було отримано 2,4 млн грн чистого прибутку, а у другому кварталі 2005 року, після відкликання Михайла Позігуна з посади Генерального директора, отримано 14,2 млн. чистого прибутку. «Очевидно, що Михайло Позігун привласнює собі особисто досягнення як попереднього, так і наступного після нього менеджменту ВАТ „Західенерго", тоді як за час його перебування на посаді керівника ВАТ „Західенерго" фінансово-економічний стан Товариства погіршився», - зазначили у дирекції  ВАТ „Західенерго".
Як повідомляло «Гал-info», звільнений генеральний  директор ВАТ “Західенерго” Михайло Позігун  хоче поновити себе на посаді. Справа розглядається по місцю проживання  Михайла Позігуна, в Зміївському районному суді Харківської області. Перше судове засідання має відбутися – 1 серпня цього року. 
     Михайло Позігун став генеральним директором ВАТ «Західенерго» 22 червня 2004 року. До цього Позігун працював директором Бурштинської ТЕС з січня 2002 року до червня 2003 року.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ