Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Диригент дніпропетровської опери розвіяв міф про великі закордонні заробітки

Молодих і талановитих оперних співаків українського походження багато на всіх сценах світу. Попри це, вони перебувають у дискримінованому становищі. Таку думку сьогодні, 16 листопада, під час засідання львівського Прес-клубу висловив головний диригент Дніпропетровського державного академічного театру опери та балету Володимир Гаркуша.

За словами Гаркуші, дискримінація полягає в тому, що українців звинувачують у незнанні мов і невмінні вимовляти чужомовні слова.

«У світі вважається, що німецьку оперу повинен співати німець, італійську італієць. Кожна опера має свій стиль співу, і лише англійці не переймаються тим, що у них немає свого оперного стилю», – каже він.

Володимир Гаркуша також розвіяв міф про величезні заробітки оперних співаків за кордоном: «Співаки на других ролях отримують дуже мало, 300-400 доларів. Вони дуже багато працюють, беруться за будь-що. Від цього страждає голос».

Він зауважив, що деякі провідні виконавці в Україні уже заробляють до 800 доларів у місяць, при цьому ще мають контракти із закордонними театрами.

Ще диригент додав, що у західних оперних співаків «немає душі». І попри технічну досконалість постановок це виглядає як «дешева циркова гра».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ