Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Диригент Іван Гамкало наголосив на недостатньому фінансуванні оркестру Львівської обласної філармонії

Про співпрацю із оркестром Львівської обласної філармонії диригент-постановник Національної Опери України Іван Гамкало, який відкриватиме Міжнародний фестиваль пам'яті великого диригента Миколи Колесси, сьогодні не захотів спілкуватися із журналістами. „Матеріальне забезпечення оркестру є досить скромним. А гра музикантів має бути достойною. Не хочу говорити про роботу, бо можливо, після концерту можна буде сказати щось краще”, – повідомив Іван Гамкало.
Він зазначив: „Цей конкурс – це квітка у вінок слави видатного українського засновника диригентської школи Миколи Колесси. Я хотів би, щоб це був традиційний конкурс”, – наголосив Іван Гамкало.
Як розповів директор Львівської обласної філармонії Володимир Сивохіп, диригент Іван Гамкало працює із оркестром другий день, який переважно є завжди переломним у роботі. „Перший день завжди позитивний, бо відбувається знайомство із оркестром, другий день напружений, бо видно, що багато роботи. З’являється невпевненість у виконанні усієї роботи”, – розповів Володимир Сивохіп.
Також він повідомив, що на цьогорічний Міжнародний фестиваль пам'яті великого диригента Миколи Колесси 25 тисяч гривень виділили із обласного управління культури і туризму, 50 відсотків витрат взяла на себе філармонія.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ