Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Дитяча лікарня на Орлика вже прийняла понад 400 діток з різних регіонів України

Як повідомили в пресслужбі Львівської міської ради, міська дитяча лікарня Першого медичного об’єднання Львова продовжує приймати маленьких пацієнтів, чиї міста обстрілюють окупаційні війська РФ.
Фото ЛМР

Тут лікарі надають цілодобову ургентну допомогу та консультації для кожної дитини, яка потребує допомоги лікаря.

«В умовах повномасштабного нападу ворога на Україну, ми у нашій лікарні щодня приймаємо понад 30 маленьких пацієнтів із різних регіонів країни. Від початку війни маємо уже 100 госпіталізованих та понад 300 проконсультованих діток. Це малюки, які народилися у бомбосховищах, онкохворі, дітки з ГРВІ, забоями, переломами та осколковими пораненнями.

Це діти різного віку зі всієї України: Харків, Ірпінь, Одеса, Полтава, Кривий Ріг, Кропивницький та інші регіони», - зазначає Віктор Бобик, лікар-неонатолог Першого медоб’єднання Львова. 

З усіма пацієнтами та їхніми батьками тут також працюють психологи із Центру психічного здоров’я дитячої лікарні.

Нагадаємо, за час війни Львів прийняв понад 200 тисяч вимушено переміщених осіб. Адже щодня сюди прибувають десятки тисяч українців, які змушені були залишити свої домівки через війну. Тимчасові прихистки для них вже облаштували у 440 установах освіти і культури та у 85 релігійних організаціях. Також чимало приватних закладів переобладнали свої приміщення, щоб надати людям прихисток.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ