Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Дитячі оздоровчі установи готові до відкриття курортного сезону на 60% - Головне управління МНСУ у Львівській області

Перевірка проведена Головним управлінням МНС України в Львівській області, впродовж травня 2006 року виявила, що готовність об’єктів дитячих оздоровчих установ і баз відпочинку до відкриття курортного сезону становить близько 60 відсотків. За невиконання запропонованих приписами заходів та грубі порушення пожежної безпеки до адміністративної відповідальності притягнуто 70 посадових осіб. Про це повідомляє Центр пропаганди ГУ МНС України у Львівській області.
З майже сотні об’єктів літнього відпочинку та оздоровлення громадян на території Львівської області 26 – це дитячі оздоровчі заклади, 13 з яких належать або на цей період орендуються Головним управлінням освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації. Проведені протягом травня цього року перевірки стану пожежної безпеки дитячих установ і баз відпочинку виявили низку суттєвих порушень чинних нормативних та законодавчих актів, що не тільки можуть спричинити виникнення пожеж, а й призвести до загибелі як відпочивальників, так і обслуговуючого персоналу.
Заклади, які вже не один рік знаходяться у „чорному списку” через належне фінансування це: оздоровчі дитячі заклади „Казка”, „Ватра”, дитячий туристичний табір „Трембіта”, „Карпати”, туристично-оздоровчий комплекс „Арніка”, спортивно-оздоровча база „Гуцулка”, що на  Сколівщині, табір для дітей і підлітків „Дружба”, оздоровчий дитячий заклад „Казка” с. Бендюги Сокальського району, санаторій „Джерельний” в м. Бориславі, СТОК „Прикарпаття”, „Верховина”, База „Сонячна галявина” в Городоцькому районі тощо.
Основними недоліками є невідповідність існуючим нормам утримання шляхів евакуації, які за умов виникнення пожежі можуть призвести до загибелі дітей, наявність дерев’яних сходових маршів, відсутність других евакуаційних виходів, первинних засобів пожежогасіння, пожежонебезпечні ділянки електромереж, несправність або відсутність систем автоматичного виявлення пожеж та оповіщення, недоукомплектація пожежних кранів необхідним інвентарем, відсутність зовнішнього водопостачання.
Головне управління МНС України в Львівській області звернулося з проханням розглянути на засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій питання можливості цільового виділення коштів для усунення порушення пожежної безпеки у цих закладах.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ