Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Дитячі поліклініки Львова нарешті отримали вакцину від кору

Як повідомляють співробітники Львівської обласної санітарно-епідеміологічної служби, тільки в один день - середу - кір поклала в ліжко 89 жителів області. Усього ж з початку епідемії захворіло 1306 осіб, з них 686 - діти.

Про здоров'я власної дитини потрібно подбати заздалегідь, тим більше, що на кір заразитися дуже просто. За словами співробітників обласної СЕС, вірус запросто можна підхопити не тільки на вулиці, де разом з вами може перебувати й інфікована людина, але і не виходячи з дому, а просто відкривши кватирку.

«Якщо захворів ваш сусід з першого поверху, а ви живете на п'ятому, вірус легко може дістатися до вас повітрям, - відзначають співробітники СЕС. - Звичайно, за умови, що і ви, і хворий будете одночасно провітрювати приміщення».

Тому не варто зволікати, а вже зараз піти і зробити дитині щеплення. На щастя, вакцину для дітей в достатній кількості завезли в кожну поліклініку.

«Зараз можна робити щеплення дітям у віці одного року і шести років, - повідомила "КП" завідуюча епідеміологічним відділом обласної СЕС Наталія Тімко. - Це бельгійський препарат».

За словами лікарів, і сам препарат, і послуги медсестри абсолютно безкоштовні. Не пощастило тим, хто не зробив собі або дитині щеплення у належному віці: препаратів для щеплення дорослих на даний момент немає.

Нагадаємо, перший випадок кору торік на Львівщині було виявлено 21 листопада.

Досвід минулих років засвідчує, що спалах цієї хвороби триває 3-4 місяці.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ