Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Дитячу кімнату у Львівській міській раді почали відвідувати перші найменші відвідувачі

У будівлі Львівської міської ради, при Центрі надання адміністративних послуг на площі Ринок, 1, запрацювала дитяча кімната.

«Працівники дитячої кімнати кажуть, що уже по кілька дітей тут щодня розважаються, а дехто навіть солодко спить у спеціально облаштованому місці, поки їхні батьки мають справи чи працюють в будівлі ратуші, - розповідає ініціатор створення дитячої кімнати депутат Львівської міської ради Уляна Пак.  - Мені надзвичайно приємно бачити результати своєї праці щодо створення сприятливих умов для перебування дітей у стінах мерії, поки їх батьки займаються необхідними справами. Зокрема, ми одразу розглядали лише перший поверх, щоб це було зручно, перш за все, для відвідувачів ЦНАПу».

Депутатський запит про створення дитячої кімнати Уляна Пак написала у перші місяці своєї каденції, після цього було прийнято ще й окрему ухвалу, підтриману переважною більшістю від складу ради.

«Спочатку ідея облаштування окремої дитячої кімнати з нянею не викликала особливого ентузіазму у людей, які мали б організовувати цей процес. Саме тому знадобилось майже 2 роки, аби переконати, що це не розкіш, а необхідність, і прояв особливої поваги до найменших львів’ян», - каже депутат ЛМР.

Уляна Пак радіє тому, що дитячу кімнату відкрили і вона почала активно працювати. Минулого тижня депутат побувала у кімнаті і з’ясовувала, як її  відвідують дітки. "Інформація про можливість залишити дитину під наглядом досвідченого вихователя на час перебування батьків в ЦНАПі чи мерії лише набуває поширення. Саме тому, впевнена, що з кожним наступним днем маленьких відвідувачів ставатиме все більше», - переконана Уляна Пак.

Наразі кімнатка є не дуже великою, але Уляна Пак переконана, що якщо дитяча кімната буде користуватися популярністю, то спільно з колегами працюватиме над її розширенням.

«Перед тим, як залишити діток, батьки заповнюють заяви. Щоб забрати дитину,  вони приходять з паспортом. У цій кімнаті завжди працює кваліфікований педагог, який займається з дітками. Педагоги змінюються відповідно до графіку, – розповіла Марта Федорчак, керівник Центру надання адміністративних послуг на пл. Ринок. - Також якщо батьки - відвідувачі ЦНАПу, то в нас є онлайн трансляція і вони можуть спостерігати, як педагоги займаються з їхніми дітками».

Одним із педагогів у дитячій кімнаті є Олександра Парамущак – магістр педагогіки, яка працює в Центрі творчості дітей та юнацтва викладачем англійської мови. «Надійшла пропозиція попрацювати в дитячій кімнаті. Тут доволі приємно і гарно, приходять діти різного віку, з якими цікаво займатися. Були діти від чотирьох і до семи років», - розповідає Олександра Парамущак. 

Довідково

Одночасно на території дитячої кімнати з метою дотримання комфорту та безпеки може перебувати не більше 7 дітей віком від 3 до 7 років, з максимальної кількістю перебування не більше 2 годин. Дитяча кімната обладнана камерами відеоспостереження.

Ознайомитися з порядком перебування дітей у дитячій кімнаті батьки можуть на інформаційній довідці Центру надання адміністративних послуг.

Дитяча кімната працює за графіком: понеділок-п'ятниця: 09.00 — 17.30. Субота, неділя: вихідний.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ