Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Диякон Олег Пігій поїде на душпастирське служіння у Казахстан

15 травня за Божественною Літургією у Соборі св. Юра, Високопреосвященний Владика Ігор (Возьняк), Архиєпископ Львівський поставив у священичий сан диякона Олега Пігія. Особливістю цих свячень є те, що о. Олег їде на душпастирське служіння у Казахстан. Про це повідомив о. Олег Панчиняк, прес-секретар Львівської Архиєпархії УГКЦ.

Про працю на цих теренах розповідає о. Василь Говера, Апостольський делегат для греко-католиків у Казахстані та Середній Азії, який сказав: «Найбільшою проблемою для нашої Церкви у Казахстані є брак священиків. Це велика держава, яка у чотири рази більша, як Україна міста віддалені один від одного і проживає 537 тис. українців, які з різних причин потрапили сюди. Протягом останніх дев‘яти років налагоджується постійна співпраця серед вірних греко-католиків. Почали відкривати нові парафії, між якими великі відстані а тому потребуємо нових священиків. Зараз в Казахстані працює 7 священиків, які приїжджають на 3-5 років і повертаються назад. Отець Олег їде у Казахстан на постійно. Після Нового року він приїхав на дияконську практику ознайомлювався із середовищем пізнавав ментальність людей. Його перше призначення - сотрудник у Караганді».
Звертаючись до нововисвяченого ієрея Владика сказав: «Дорогий брате священику! Посвяти своє життя гідному служінню Богові й людям. Втікай як від отруйної змії від того, щоб займатися світськими речами, воно не прикрасить твого посвяченого життя. З шаною та любов'ю визнай всюди ім'я Господнє, а велика нагорода чекає тебе у Небесному Царстві».
Крім того Владика Ігор привітав із 15-річчям священства о. Ореста Фредину, протосинкела Львівської Архиєпархії. Завершилося торжество тим, що нововисвячений ієрей уділив перше благословення присутнім.
 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ