Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Джемілєв обговорив з Порошенком створення кримськотатарського батальйону

Уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу, кандидат в народні депутати від "Блоку Петра Порошенко" Мустафа Джемілєв обговорив з Президентом України можливість створення кримськотатарського батальйону південного напрямку. Повідомили в прес-службі "Блоку Петра Порошенка".

"Ми з Президентом обговорили питання створення військового кримськотатарського об'єднання південного напряму, тому що в Херсонській області дуже тривожна ситуація. Це поки що на стадії обговорення, а там подивимося", - сказав Джемілєв.

За його словами, близько 450 кримських татар беруть участь у різних батальйонах військових в антитерористичній операції на Донбасі.

Лідер кримськотатарського народу підкреслив, що родичі цих військовослужбовців піддаються особливій небезпеці на території Криму і виявляються заручниками місцевої влади. Він зазначив, що імена таких військовослужбовців повинні бути засекречені.

Джемілєв також висловив упевненість в тому, що якщо кримські татари і українці будуть разом, то їм вдасться визволити Крим.

"Кримські татари розуміють, звичайно, що майбутнє кримськотатарського народу - це незалежна сильна Україна", - зазначив він.

Раніше Мустафа Джемілєв заявляв, що політика РФ призведе до того, що татари будуть масово залишати Крим.

Нагадаємо, раніше Джемілєв попросив Генпрокуратуру порушити справу проти 387 кримських військових, які перейшли на службу в РФ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ