Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Екологічна катастрофа в Горлівці: Створено комісію для мінімізації впливу хімвідходами

Міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв доручив створити міжвідомчу комісію для мінімізації впливу багаторічного накопичення відходів Горлівського хімічного заводу.

"22 роки ця небезпечна речовина накопичувалося, а ще 17 років ніяк не могли почати вирішувати цю проблему. Торік Президент України Віктор Федорович Янукович жорстко поставив завдання - вивезти та утилізувати", - заявив він.

Клюєв повідомив, що в грудні 2011 року з території Горлівського хімічного заводу вивезена остання партія небезпечного мононітрохлорбензолу. Тепер,необхідно вжити заходів для мінімізації наслідків його складування, додав він.

У міжвідомчу комісію повинні увійти представники Мінприроди, Мінекономрозвитку,Мінфіну, МНС, МОЗ, Фонду державного майна, Агентства держмайна,Держземагентства, обласної адміністрації, Державного концерну Укроборонпром.

Клюєв наголосив, що Президент і Уряд приділяють надзвичайну увагу питанню очищення України від забруднюючих хімічних речовин.

"За останні півтора року з нашої країни вивезено на порядок більше небезпечних хімічних відходів, ніж за всі попередні роки незалежності. Наприклад, 2011 в році з України вивезено 9,5 тис. тонн гексахлорбензолу, більшу частину непридатних пестицидів (більш ніж 7 тис. тонн) ,тисячі тонн інших небезпечних речовин. Завершити вивезення гексахлорбензолу і пестицидів планується вже в 2012 році. "- заявив він.

Раніше повідомлялося, що за даними МНС Горлівці загрожує екологічна катастрофа.

Корреспондент.net

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ