Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Екологи вважають, що спущення Сокальського водосховища однозначно є екологічною катастрофою для Львівщини

Спущення Сокальського водосховища однозначно є екологічною катастрофою для Львівщини — такої думки дійшли учора, 16 березня, учасники „круглого  столу” екологів на тему „Наслідки екологічної катастрофи на Сокальщині”.
Окрім того, що було порушено екологічний баланс на цій місцевості і загинула величезна кількість риби, серед загиблих риб були п’ять видів рідкісних, а також два види риб, які будуть внесені до третього видання Червоної книги. Разом з потеплінням внаслідком цієї катастрофи фахівці прогнозують гниття загиблої риби, а отже, і розповсюдження різноманітних вірусів і навіть можливості їхньої мутації.  Також у водосховищі можливе скупчення важких металів, адже воно було споруджено для технічних потреб Сокальського заводу хімволокна, який скидав туди відходи.
Ще одним наслідком гниття риби може стати погіршення якості води в річці Західний Буг, а отже, виникає імовірність міжнародного конфлікту з Польщею: „Наші сусіди дуже ретельно стежать за якістю води в річках і дізнаються про це раніше за нас”, — сказав учора, 16 березня, під час засідання „круглого  столу” екологів на тему „Наслідки екологічної катастрофи на Сокальщині” заступник голови Державної санітарної епідеміологічної служби Львівської області Олег Когут.
Учасники „круглого столу” погодилися, що потрібно терміново розробити ліквідації наслідків цієї екологічної катастрофи, зокрема щодо очищення території від загиблої риби та проведення освітньої роботи серед населення. Крім того, правоохоронні органи мають розслідувати цю справу і відшукати винних.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ