Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Економічна криза сприяла збільшенню кількості охочих служити в армії за контрактом

Загальна чисельність внутрішніх військ України – 33 тисячі 30 осіб. Для того, щоб перейти на контрактну форму служби, потрібно ще 15 тисяч. Про це сьогодні під час засідання прес-клубу повідомив начальник управління Західного територіального командування внутрішніх військ МВСУ генерал-лейтенан Сергій Конопляник.
Із цієї чисельності, у Західному територіальному командуванні знаходиться 3 тисячі осіб, з них 1 700 проходять службу за контрактом. Генерал-лейтенант зазначив, що ЗТК має розроблені плани набору контрактників, і на сьогодні вони виконуються на 50%.
Начальник вербувальної групи відділення кадрів ЗТК Володимир Кучарський повідомив, що у зв’язку з економічною кризою, коли багато людей втратили роботу, зростає кількість охочих служити в армії за контрактом. «Ми співпрацюємо з обласним центром зайнятості і впродовж останніх трьох місяців щоденно звідти до нас приходить по 5-6 осіб, які хочуть служити за контрактом», - зазначив Кучарський. Однак, для служби потрібно відповідати певним критеріям. В першу чергу необхідно мати третю групу здоров’я. Також необхідно мати професійно-технічну або вищу освіту, за винятком підписання контракту після проходження строкової служби. В цьому випадку обов’язковим є наявність середньої освіти. Крім цього, перед підписанням контракту потенційний службовець проходить тести на фізичну підготовку та психологічні тести, оскільки військові мають доступ до зброї.
Зазначимо, що служба за контрактом дає змогу вступити у вищі навчальні заклади Міноборони за пільгами – здаючи звичайні екзамени, а не сертифікати ЗНО.
Володимир Кучарський зазначив, що на сьогодні більша частина військових-контрактників – це ті, хто підписали контракт після проходження строкової служби, а найменший їх відсоток складають учні професійно-технічних навчальних закладів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ