Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Екс-беркутівці могли втекти з України, бо суд не знайшов для них часу - ГПУ

У Генпрокуратурі ще не отримали інформацію від прикордонників, чи справді чотири екс-беркутівці втекли до Росії, але, за попередніми даними, ця інформація підтверджується. Про це в ефірі телеканалу "112.Україна" заявив начальник департаменту спецрозслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На сьогоднішній день з прикордонної служби ще не надійшли відповіді на наші запити. Але, за попередніми даними, дійсно, (екс-бійці "Беркуту" -ред.) перетнули кордон Російської Федерації", - розповів Горбатюк.
За його словами, така втеча була можливою "в будь-який момент", виходячи з тих запобіжних заходів, які були обрані стосовно них.

Горбатюк зауважив, що з 23 березня обвинувальний акт стосовно колишніх бійців "Беркуту"   перебуває у Печерському райсуді, але з того часу суд не спромігся зібрати засідання для обрання іншого запобіжного заходу.

"Тому вони, звичайно, могли будь-куди втекти, якби захотіли", - підкреслив він.

Як повідомлялося, звільнений Апеляційним судом Києва колишній боєць "Беркута" Віталій Гончаренко та ще троє його колишніх колег втекли до Росії. Про це він і інші екс-беркутівці заявили, опублікувавши відеозвернення на Youtube. Усі четверо підозрюються в убивствах активістів Революції Гідності.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ