Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Кримінал

Екс-директора «Укрхімтрансаміак» можуть засудити до 12 років

Генеральна прокуратура України повідомила про підозру в розтраті державного майна на суму 2,3 млн доларів колишньому директору держпідприємства "Укрхімтрансаміак" Віктору Бондіку. Про це повідомила прес-служба Генеральної прокуратури України
Віктор Бондік

"10.03.2017 повідомлено про підозру колишньому директору Українського державного підприємства «Укрхімтрансаміак» Віктору Бондіку у розтраті державного майна в особливо великих розмірах, за попередньою змовою групою осіб, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

Досудовим розслідуванням установлено, що колишній директор УДП «Укрхімтрансаміак» В. Бондік не маючи на те реальної необхідності, незважаючи на економічну недоцільність та ігноруючи наявну прибутковість підприємства, 22.12.2010 умисно уклав від імені УДП «Укрхімтрансаміак» з Амстердамським Торгівельним Банком договір про термінову кредитну лінію на суму 35 млн доларів США за відсотковою ставкою 8,00% з метою лише поповнення обігових коштів.

Продовжуючи свою злочинну діяльність, В. Бондік аналогічно (не маючи необхідності), без попереднього погодження Міністерства фінансів України та з метою приховування розтрати коштів за першим кредитом 23.11.2011 умисно уклав від імені УДП «Укрхімтрансаміак» з Амстердамським Торгівельним Банком другий договір про термінову кредитну лінію на суму вже 48,2 млн доларів США за ще більшою відсотковою ставкою – 9,25%, у тому числі для погашення заборгованості за попереднім кредитом.

Внаслідок таких дій В. Бондіка тільки за період з 01.01.2015 по 15.11.2016 Амстердамському Торгівельному Банку безпідставно виплачено 2,3 млн доларів США, що відповідно до курсу Національного банку України становило 58,3 млн грн, в якості відсотків за користування недоцільним та економічно необґрунтованим кредитом.

За скоєне кримінальне правопорушення зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 12 років з конфіскацією майна.

На даний час проводиться комплекс слідчих та розшукових дій з метою встановлення усіх обставин вчиненого злочину, притягнення всіх винних осіб до кримінальної відповідальності та забезпечення відшкодування завданих збитків", - йдеться у повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ