Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Екс-голову ЛКО НРУ звинувачують у махінаціях з партійним приміщенням

Екс-голова ЛКО НРУ Ярослав Пітко сфальсифікував рішення проводу обласної організації щодо передачі офісу Руху за адресою Коперніка 11 у власність обласної «Просвіти». Про це сьогодні, 20 листопада, під час прес-конференції заявив голова оргкомітету ЛКО НРУ Андрій Корнат

 

За його словами, документи на оформлення договору дарування були оформлені в той же день, коли було прийнято рішення проводу про передачу приміщення Руху «Просвіті». Наступного дня БТІ видало керівництву освіти свідоцтво про право власності на приміщення. Таким чином «Просвіта» отримала змогу продати приміщення. Відтак, рухівці були введені в оману, оскільки вони на проводі приймали рішення про передачу приміщення, а не дарування його «Просвіті».

 

Як зазначив Андрій Корнат, Господарський суд Львівської області за позовом НРУ наклав арешт на офіс Руху. 19 листопада суд підтвердив своє попереднє рішення, відмовивши у виконанні вимог ЛКО НРУ. Зараз у Господарському суді Львівської області перебуває позов НРУ до ЛКО НРУ та «Просвіти» про розірвання договору дарування.

 

Андрій Корнат висловив впевненість, що приміщення ЛКО НРУ буде повернуто його власнику. У зв’язку із ситуацією навколо офісу Руху було припинено членство у партії Ярослава Пітка, Богдана Приймича, Миколи Гембара, Івана Рудницького, низці членів Руху висловлено догану.

 

На думку Андрія Корната, до оборудки із приміщенням ЛКО НРУ може бути причетний Ярослав Кендзьор, оскільки інтереси відповідача в суді захищає багаторічний адвокат народного депутата Наталія Крісман, а наступного дня після переходу приміщення до «Просвіти» на дверях голови облорганізації Руху з’явилася табличка із написом – «Громадська приймальня народного депутата Ярослава Кендзьора».

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ