Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Екс-губернатор Дніпропетровщини пішов судом на Ющенка

Віктор Бондар подав позов, у якому висловив незгоду з формулюванням указу президента про своє звільнення з посади голови Дніпропетровської ОДА. Такий позов поданий ним у п'ятницю в Окружний адміністративний суд, сказав Бондар на брифінгу в Дніпропетровську.

Він не згоден із формулюванням звільнення "за неналежне виконання своїх обов'язків по керівництву області".

При цьому Бондар подякував президенту Віктору Ющенку за його позицію і висловив думку, що той став "заручником" свого оточення.

"Останні 5 років я пройшов із президентом у єдиній команді, і з великою повагою ставлюся до нього. Дякую президенту України за його громадянську позицію й бачення європейського розвитку країни", - сказав екс-губернатор.

"Вважаю, що він став сьогодні заручником роботи власного оточення", - заявив Бондар.

На його думку, указ був прийнятий після тиску на Ющенка з боку кандидата в президенти, лідера Партії регіонів Віктора Януковича.

Екс-голова Дніпропетровської облдержадміністрації зазначив, що цей наказ з'явився через годину після того, як із Дніпровської області в четвер виїхав Янукович.

На переконання Бондаря, Дніпропетровська область дає основні голоси в остаточному підведенні підсумків виборів президента - і "має право мати свого президента Тимошенко, і якщо пощастить, то прем'єр-міністра Тігіпка".

Водночас, за його словами, "звільнення за 2 дні до виборів є нічим іншим, як виконанням політичного замовлення Партії регіонів".

"Я відстоюю чесну позицію в необхідності провести вільні демократичні вибори без фальсифікацій", - сказав Бондар.

Він також запевнив, що з області і з Дніпропетровська він нікуди не їде, і голосуватиме в Дніпропетровську, передає Українська правда.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ