Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Екс-керівник Держекоінспекції Львівщини, якому «шили» хабар, знайшов роботу на Волині

Як стало відомо Гал-інфо, екс-керівник Держекоінспекції у Львівській областіСтепан Столярськийпрошов погодження у Києві як кандидат на посаду першого заступника начальника Держекоінспекції у Волинській області.

Нагадаємо, що 25 січня 2008 року в кабінет начальника Держекоінспекції у Львівській області Степана Столярського увірвалися люди у масках, які представилися працівниками СБУ. Вони вибили двері та вчинили обшук. Степана Столярського тоді в кабінеті не було,але він згодом прийшов, покликавши із собою журналістів. Працівники СБУ повідомили Столярському, що йомуінкримінують отримання хабара. У Степана Столярського стався гіпертонічний криз і у присутності адвокатів його забрала швидка.

Відтак, за матеріалами Управління СБУ у Львівській області, слідчий відділ прокуратури Львівської області 25 січня порушив кримінальну справу стосовно начальника Державної екологічної інспекції у Львівській області за фактом одержання хабара за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 368 КК України.

20 червня 2008 року надійшло повідомлення, що прокуратура названу кримінальну справу на підставі ст.6 п.2 КПК України, тобто за відсутністю в діянні останнього складу злочину. При цьому Степан Столярський заявив, що не має претензій до правоохоронних органів і що він вважає, що його «замовили».

Після цього тодішній начальник УСБУ у Львівській області Анатолій Матіос заявив, що «прокуратура Львівської області закрила кримінальну справу порушену щодо начальника Державної екологічної інспекції в Львівській області Столярського С.М. за фактом вимагання та одержання хабара, навіть ні разу його не допитавши».Зокрема, на прес-конференції 24 червняАнатолій Матіос зазначив, що справу закрили за відсутністю доказів. «Я не можу говорити, чи достатньо, чи недостатньо доказів у цій справі, але я глибоко переконаний, що було достатньо хоча б для того, щоб допитати цю людину, і якщо б не спрацював непрофесіоналізм працівників управління СБУ, цю справу б 4 місяці не розслідували слідчі прокуратури», - зазначив Анатолій Матіос і визнав, що при затриманні начальника Держекоінспекції у Львівській області Столярського були певні нюанси, від цього ніхто не застрахований.

Того ж дня прес-служба Львівської обласної прокуратури поширила повідомлення про те, що заява начальника УСБУ у Львівській області Анатолія Матіоса «не відповідає дійсності». І пояснила, чому закрили справу: «Вказане стало можливим, перш за все, внаслідок некваліфікованих дій співробітників УСБУ у Львівській області, які на низькому професійному рівні провели документування протиправної діяльності Столярського С.М., особливо при затриманні “на гарячому”, тобто в момент начебто одержання хабара».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ