Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Екс-керівник „Львівтеплоенерго” Ігор Марчак стверджує, що жодних кримінальних дій він не вчиняв

Керівник „Львівтеплоенерго” Богдан Кіт не вірить, що прокуратура доведе справу, яка стосується діяності цього підприємства за часів, коли ним керував його попередник Ігор Марчак. Натомість сам Ігор Марчак, екс-керівник „Львівтеплоенерго”, заперечує, що є підстави для порушення кримінальної справи щодо „Львівтеплоенерго”. Про це вони заявили сьогодні, 21 квітня, у коментраях Гал-інфо. Йдеться про те, що прокуратура Львова порушила кримінальну справу, відповідно до якої дії службових осіб ЛМКП «Львівтеплоенерго» в період з 01.01.2007р. до 01.07.2007 р. заподіяли шкоди ДК «Газ України» НАК «Нафтогаз України» на 757 тис. грн.
Екс-керівник „Львівтеплоенерго” Ігор Марчак, котрий більшість часу очолював це комунальне підприємство у той період, запевнив Гал-info, що вказаних порушень не могло бути. „Теплоенерго» не продає газ, – зауважив він. – Воно його купувало у ДП „Газ України”. Тарифи ж затверджував Львівський міськвиконком. Тож які претензії можуть бути до тепловиків, мені не зрозуміло. Вперше чую від вас про цю справу. Тут з газовиків потрібно питатися за такі речі”.

Натомість теперішній керівник „Львівтеплоенерго” Богдан Кіт не лише підтвердив, що справу таки порухали, але й понарікав, що наші правоохоронці чомусь не доводять почате до завершення. „Вже раніше говорили про 1 млн 300 тис грн. зловживань і що?, – розповів він Галinfo. – Якщо відповідні органи не можуть довести порушення, то хай би не випускали пару. Так, у цьому випадку, на мою думку, зловживання були, але як далі розвиватимуться події – то вже справа не моєї компетенції”.

Нагадаємо, що прокуратура Львова порушила кримінальну справу проти службових осіб ЛМКП «Львівтеплоенерго». Їм інкримінують зловживання службовим становищем та вчинення службового підроблення, що спричинило тяжкі наслідки, за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 КК України, -- повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.
Приводом для порушення вказаної кримінальної справи стали результати проведеної перевірки в порядку нагляду за додержанням вимог чинного законодавства про енергозбереження. В ході даної перевірки прокуратура з`ясувала, що службові особи ЛМКП «Львівтеплоенерго» з 01.01.2007р. до 01.07.2007 р., оформляла газ, використаний для постачання теплової енергії споживачам категорії «комерційні структури», як газ, використаний для постачання теплової енергії категорії «населення». Відтак, через різницю в тарифах, яка становить 305,68 грн (на кожній спожитій для категорії «комерційні структури» тисячі кубічних метрів газу), протягом зазначеного періоду незаконно акумулювали на рахунках ЛМКП «Львівтеплоенерго» 757 тис. грн, які витратили на господарські потреби. Такими незаконними діями, службові особи ЛМКП «Львівтеплоенерго» заподіяли шкоди ДК «Газ України» НАК «Нафтогаз України», відповідно, на 757 тис. грн.

Слідство у кримінальній справі проводить прокуратура міста Львова.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ