Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Кримінал

Екс-керівника Держкомрезерву заарештували

Шевченківський суд обрав щодо колишнього в.о. глави Держкомрезерву Віталія Нікітіна запобіжний захід утримання під вартою. Відповідне рішення у понеділок, 31 січня, прийняв Шевченківський районний суд Києва, повідомляє прес-служба СБУ.

Як відомо, проти Нікітіна порушено кримінальну справу за фактами розкрадання понад 7 мільярдів гривень державних коштів, у тому числі, виявленого міжнародними аудиторськими організаціями під час перевірки законності використання урядом бюджетних коштів у 2008-2009 роках та в 1 кварталі 2010 року.

Посадовцю інкримінується розкрадання коштів у сумі 243 мільйонів гривень шляхом використання ланки підконтрольних підприємств при закупівлі до Держкомрезерву 22 150 тонн цукру.

Щодо нього Головне слідче управління СБУ розслідує кримінальну справу, порушену за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст. 191 КК України.

Нагадаємо, окрім Нікітіна під кримінальне переслідування потрапив колишній голова Держкомрезерву Михайло Поживанов. Йому інкримінують розкрадання державних коштів на суму майже 35 млн грн.

Його обвинувачують за статтею "привласнення, розтрата майна в особливо великих розмірах або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем або організованою групою", що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 7 до 12 років з конфіскацією майна, повідомляє ТСН.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ