Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Екс-командувач внутрішніх військ дав команду снайперам стріляти на ураження

Екс-командувач внутрішніх військ України Станіслав Шуляк 14 лютого 2014 року дав команду снайперам стріляти на ураження в активістів Євромайдану, якщо вони травмують бійців його відомства. Про це під час судового засідання у справі про держзраду утікача екс-президента України Віктора Януковича в Оболонському райсуді Києва заявив екс-нардеп від "Батьківщини", колишній заступник глави Адміністрації Президента України Андрій Сенченко,

Про це повідомив кореспондент видання "ГОРДОН".

Політик сказав, що 14 лютого 2014 року вранці йому зателефонував перший заступник Шуляка Сергій Конопляник.

"Він зателефонував уранці і сказав: "Не можеш підійти на перехрестя Садової та Грушевського?" Я підійшов, ми з ним перейшли на протилежний бік, там є драбинка, піднялися у скверик. Приблизно о 9.00 з правого під'їзду Кабміну вийшла група – вони один за одним ішли, осіб 12, – рослі хлопці в чорній формі. У них у руках були дуже довгі футляри. Як мені сказав Конопляник, Шуляк дав команду снайперам спецназу внутрішніх військ (підрозділ "Тигр") виходити на Європейську площу. Ми з Конопляником спостерігали, як вони туди спускалися. Я запитав: "А яка команда?" А команда була така: якщо хоч хтось похитнеться в шерензі внутрішніх військ через те, що, наприклад, цегла прилетить або феєрверк, або щось ще, стріляти на ураження в мітингувальників", – сказав Сенченко.

Наприкінці 2013-го – на початку 2014 року в Україні відбулися масові протести, які привели до зміни влади. Протестувальникам протистояли правоохоронні органи й найняті владою озброєні бандити (тітушки). За словами екс-генпрокурора Віталія Яреми, лише з 18 до 20 лютого 2014 року було вбито 77 протестувальників, приблизно 700 осіб тоді дістали поранення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ