Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Ексмер Трускавця судиться з журналістами і вимагає 1,5 мільйона гривень

Як стало відомо Гал-інфо з реєстру судових справ, колишній очільник Трускавецької міської організації "Партії регіонів", колишній член партії "Батьківщина" та ексмер Трускавця Грицак Лев Ярославович подав до суду позов проти журналістів місцевого видання з вимогою компенсувати йому 1,5 мільйона моральних збитків.
Лев Грицак, ілюстрація з матеріалів газети "Франкова криниця Підгір`я", № 36 (86) від 12.10.2010

Як зазначено на сайті суду, Лев Грицак вимагає визнати інформацію, яка була опублікована у Газеті "Трускавецький вісник" у № 2 від 19.10.2020 на 8 сторінці під заголовком „Пливе кача", такою, що принижує честь та гідність позивача.

Лев Грицак вимагає стягнути з головного редактора та редакції зокрема 1 мільйон 500 тисяч гривень матеріальної та моральної шкоди за неправомірне (без отримання належно оформленого дозволу) на його думку розміщення в газеті свого зображення.

Зважаючи на розмір позовних вимог, суд встановив, що позивач повинен був сплатити судовий збір у розмірі:

5 000 грн (за вимогу про відшкодування майнової шкоди) + 908 грн (за немайнову вимогу) + 15 000 грн (за вимогу про відшкодування моральної шкоди у позовній заяві про захист честі та гідності фізичної особи, ділової репутації фізичної або юридичної особи) = 20 908 грн.

Натомість Лев Грицак сплатив лише 11 350 грн. Відповідно суд не взяв справу до розгляду і дав час позивачу на усунення недоліків позовної заяви.

Довідка.

Про Лева Грицака (25.01.1952) відомо, що у минулому він двічі був мером Трускавця – з 2002 по 2010 рік, до того – депутатом Львівської облради. Лев Грицак є гендиректором та  власником готельно-курортного комплексу «Карпати», генералом-осавулом українського козацтва, засновником Дрогобицького регіонального авіаспортивного клубу «Сокіл».

Як писало Гал-інфо у жовтні 2011 року, за пропозицією заступника голови Львівської обласної організації Партії регіонів п. Віктора Рогова, його було обрано на посаду голови ТМО "Партії регіонів".

Колишній мер Трускавця також  відомий своїми статками, які, згідно з інформацією у відкритих джерелах, частково відображені в електронній декларації його дружини – Грицак Мирослави Володимирівни (як кандидата на посаду депутата Дрогобицької районної ради).  

Загалом, за наявною інформацією, на Лева Грицака, його найближчих родичів, ТОВ «Готельно-курортний комплекс «Карпати» зареєстровано приблизно 100 об’єктів нерухомого майна. Серед них - десятки земельних ділянок, будинки та квартири в Трускавці, квартири у Львові, низка дачних та відпочинкових  будинків -  в Шацьку на Волині, в селах Станиля та Воля Якубова Дрогобицького району, в селі Вербіж Миколаївського району на Львівщині (на озері «Байкал»).

ЗМІ про колишнього мера Трускавця ще у 2014 році писали як про власника найбільшого “авіапарку” серед мешканців Львівщини зазначаючи, зокрема, що на його 83-річну маму зареєстрований легкий вертоліт Safari (вартість якого, згідно з даними компанії-виробника, $68-133 тис.).

Водночас у Державному реєстрі цивільних повітряних суден України вказана інформація про те, що на ТОВ «Готельно-курортний комплекс «Карпати», власником якого є Лев Грицак, зареєстровано три літаки: Ан-2 (державний і реєстраційний знак - UR-GLB), Ан-2 (UR-KAR) та Alouette-M III (UR-GLY).

З огляду на вищесказане, ще більше дивною виглядає абсолютно неадекватна сума позову Лева Грицака до місцевих журналістів. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ