Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Експерт: Аеропорт Донецька став психологічним фактором для росіян, які думали заробити грошей на війні

Бої за донецький аеропорт символізують протистояння української армії всій військовій машині РФ, вважає військовий експерт і журналіст Валентин Бадрак.

Про це він заявив у коментарі виданню "ГОРДОН".

"Аеропорт - це символ нашого опору, символ здатності українських військ протистояти російській військовій машині. Саме так вже розглядається це питання - не як наступ сепаратистів і терористичних угруповань, а протистояння російській військовій машині", - вважає Бадрак.

"На сьогоднішній день аеропорт - психологічний фактор: по-перше, фактор відродження української армії, по-друге, фактор дуже серйозного впливу на ту частину російського суспільства, яка не звикла думати і вірить на слово пропагандистській машині Путіна, але при цьому може вірити конкретним речам. Це потужний опір елітним російським частинам або їх представникам, чеченським найманцям. Все це складається в скарбничку і стає дуже сильним фактором для тих російських громадян, які ще сумніваються, а чи варто спробувати заробити грошей, воюючи з українцями", - зазначив експерт.

"Звичайно, не варто перебільшувати значення аеропорту як стратегічного об'єкту. Так, це важливий об'єкт, але мова вже йде не про те, щоб утримати аеропорт як стратегічний об'єкт, а мова йде про те, щоб дати заблищати нашому символу. Це як символ перемоги.. ", - додав Валентин Бадрак.

На думку експерта, українській армії необхідно нарощувати бойовий потенціал, щоб досягти реального перемир'я.

"Якщо ми будемо демонструвати, що армія стає фактором стримування, якщо ми будемо нарощувати бойовий потенціал, то це неминуче призведе до миру. Якщо навпаки, десь буде занадто великий ухил в дипломатію, в політичні ігри, то, звичайно, Путін завжди скористається шансом наступати. У цьому випадку я можу сказати, що зараз Кремль готовий розв'язати війну в будь-який момент, але ще завершуються питання бойової злагодженості, і тому проводяться тренування з використанням нових видів озброєння, які закинуті туди", - зазначив Бадрак.

"Тому якийсь запас часу є, але цей запас часу українське військово-політичне керівництво повинно використовувати для нарощування сил оборони. Переговорна зброя може бути використана тільки лише на тлі зростання оборонного потенціалу. Ніяких окремо взятих дипломатичних геніїв не може бути. Тут все чітко і зрозуміло: буде сильна армія - буде готовність Путіна до серйозної розмови, не буде сильної армії - Путін піде далі", - додав експерт.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ