Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Експерт: до президентських виборів опозиція не створить єдиної партії

Об’єднання опозиційних партій в одну найближчим часом, скоріше за все, не буде.

Таку думку у коментарі Тиждень.ua висловив політолог Володимир Фесенко, коментуючи заклик Юлії Тимошенко до створення єдиної опозиційної партії.

«Щодо об’єднання в єдину партію нинішніх опозиційних фракцій, я думаю, що цього в найближчі перспективі - як мінімум до президентських виборів - не станеться. І в «Свободи», і в УДАРу після останніх виборів немає особливо сенсу і мотивів об’єднуватися. Навіщо? Вибори для них були достатньо успішними. Є непогані перспективи, оскільки їх обирають як представників нової опозиції. Вони сподіваються, що у них буде шанс закріпитися в цій ролі і можливо закріпитися в колі своїх прихильників. Тому з точки зору банальної політичної цінності цим партіям не варто об’єднуватися», – вважає експерт.

Як зазначає Фесенко, об’єднання перед виборами для протистояння з владою – це закономірно, але не обов’язково створювати єдину партію.

Водночас політолог зазначив, що конфліктів, у зв’язку із заявою Тимошенко, в опозиції не виникне.

«Заклик є заклик. Частково ця ініціатива таки буде реалізована на базі нинішньої фракції "Батьківщина". Але небажання брати участь в створенні єдиної партії не означає розриву з іншими опозиційними силами. І «Батьківщина» не буде розривати нинішній союз зі «Свободою» і УДАРом», – вважає він.

Нагадаємо, у своєму зверненні з нагоди Дня Соборності екс-прем’єр Юлія Тимошенко заявила, що вважає головним завданням опозиції у 2013 році поглиблення єдності і створення єдиної опозиційної партії.

Лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк підтримав таку ініціативу Тимошенко.

У свою чергу, лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок заявив, що партія не має наміру об'єднуватися з іншими опозиційними партіями в єдину політичну силу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ