Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Експерт: опозиція ще не має спільного плану дій

Лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк бачить себе і кандидатом в президенти, і президентом.

Так вважають експерти, опитані Тиждень.ua.

Політолог Віктор Небоженко зазначає, що наразі називати Яценюка лідером опозиції не варто.

«Поки він лідер своєї фракції. Говорити про лідера опозиції не доводиться. За три місяці опозиція так і не добилася об’єднання опозиційних сил в Раді. Так і не мають спільного плану дій. А цього немає, бо немає лідера, якого б визначали всі опозиційні загони. Тому ми ще довго будемо бачити хаотичні дії між різними загонами опозиції, які будуть дуже дратувати українську громадську думку», – вважає експерт.

Небоженко вважає, що Яценюк «боїться росту свого авторитету, бо боїться донецьких».

«Попри це він звичайно бачить себе президентом. Він хоче дотягнути до 2015 року, а потім все рівно буде видно, що він матиме більший за інших рейтинг і спробує вмовити і УДАР, і Тягнибока відати голоси на його користь. Але треба щось віддавати взамін», – вважає політолог.

В оцінці прагнень Яценюка з Небоженком погоджується директор політико-правових програм Центру Разумкова Юрій Якименко.

«Він як політик, який має бачення своїх перспектив і значні політичні амбіції звичайно бачить себе і кандидатом в президенти, і президентом. Питання тільки в тому коли. На даному етапі він виступив ініціатором того, що об’єднана опозиція прийняла рішення про висування Тимошенко як єдиного кандидата від опозиції на президентських виборах на 2015 рік. Це була його ініціатива. В цих умовах він свідомий того, що цей фактор діє і що перемога опозиції залежить від того, як вона йтиме на вибори, чи не повторить помилок 2010 року», – заявив він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ