Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Експерти прикордонних відомств України та Німеччини проаналізували спільні загрози на кордонах

На виконання Плану співробітництва між Державною прикордонною службою України та Федеральною поліцією Федеративної Республіки Німеччина, з 23 по 25 квітня 2019 року у м. Києві відбулась чергова зустріч експертів прикордонних відомств України та Німеччини.Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслуєби.

Під час зустрічі обговорено питання розвитку інформаційної взаємодії та співробітництва у сфері аналізу ризиків, а також опрацьовано черговий спільний аналітичний звіт з оцінки транскордонної злочинності в Україні та Німеччині.

За результатами спільної оцінки визнано, що обстановка на кордоні України з країнами-членами ЄС в цілому стабільна та контрольована. Основними загрозами у прикордонній сфері залишається нелегальна міграція, у тому числі з використанням підроблених та чужих документів.

Одночасно експерти погодились, що правопорушення, допущені громадянами України в Німеччині,  не становлять загрозу національній безпеці і суспільному порядку та пов'язані з порушенням трудового та міграційного законодавства. Як правило наші співвітчизники затримуються за перевищення термінів перебування в ЄС, а також за незаконне працевлаштування в Німеччині, тому що наявність біометричного паспорта не дає права українцям влаштовуватись на роботу в німецькі компанії.

У ході зустрічі німецькі колеги проінформували про удосконалення системи підготовки аналітиків Федеральної поліції ФРН, зокрема в поточному році розроблений спеціалізований курс підготовки мультиплікаторів з аналізу ризиків, які в подальшому будуть навчати персонал аналітичних підрозділів на місцях.

Варто зазначити, що тісна співпраця аналітиків правоохоронних відомств України та Федеративної Республіки Німеччини сприяє зниженню рівня транскордонної злочинності в рамках єдиного європейського безпекового простору.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ