Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Експерти вважають, що формально антикризова коаліція, вимагаючи звіту пропрезидентських міністрів, діє в рамках Конституції

Формально антикризова коаліція, вимагаючи звіту пропрезидентських міністрів Анатолія Гриценка та Бориса Тарасюка, діє в рамках Конституції. З боку антикризовиків все є в рамках діючого законодавства», – сказав у коментарі “Гал-info” політолог Олесь Доній.
«Хоча, незважаючи на це, є певні нюанси стосовно цих міністрів. Гриценко та Тарасюк є тими міністрами, які не йдуть на поступки прем’єру. Я вважаю, що це протистояння, яке виникло між урядом і Президентом, є результатом недосконалої політреформи. А міністри є лише прикритям. Регіонали всіма можливими методами хочуть узурпувати максимум влади», – зазначив він.
Олесь Доній також наголосив на тому, що регіонами свідомі того, що їм не вдасться поставити на Міністерства оборони та закордонних справ своїх людей, але їх влаштовує, навіть якщо Ющенко замінить Гриценка та Тарасюка. Адже нові міністри будуть більше співпрацювати з урядом Януковича.   
Інший експерт Кость Бондаренко у коментарі “Гал-info” зауважив, що, на його думку, антикризова коаліція не має претензій до цих двох міністерств, як до квоти Президента, є претензії конкретно до роботи Гриценка і Тарасюка. «Це нормальний процес, коли міністри звітують за свою роботу. Я переконаний, що цим звітом жодним чином не можна позбавити впливу Президента на уряд, оскільки квота на ці міністерства в будь-якому випадку залишається за ним. Уряд Януковича просто має претензії до цих міністрів», – сказав Бондаренко.    
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ