Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Експрес» буде судитися із податковою, захищаючи ділову репутацію

ТзОВ «Видавнича група «Експрес» поширила спростування закидів податкових органів, що стосуються неповноти сплати податкових зобов’язань підприємством у будь-який період його діяльності. Відтак, ТзОВ має намір звернутися у суд за захистом ділової репутації підприємства, оцінивши свої збитки на цей час у 12 млн гривень. Про це йдеться у повідомленні редакції «Експресу».

  

Зокрема, у повідомленні зазначено: «ТзОВ “Видавнича група “Експрес”  є зразковим платником податків, одним з бюджетоутворюючих підприємств у Яворівському районі Львівської області, роботодавцем для майже 300 громадян України, двічі відзначена грамотами податкової інспекції як сумлінний платник податків.

 

Товариство за останні п’ять років своєї діяльності інвестувало в поліграфічну галузь регіону понад 150 млн. гривень.

 

Бездоганність податкового та бухгалтерського обліку  товариства підтверджена позитивними  щорічними висновками  міжнародної аудиторської фірми “Делойт енд Туш” за відповідний період. Серед інвесторів товариства провідні фінансові установи та виробники поліграфічного обладнання США, Швейцарії, Швеції, Німеччини, інших країн.

 

Відсутність податкового боргу  підтверджується також довідкою наданою ДПІ у Яворівському районі Львівської області.

 

Ми знаємо, що колишній головний бухгалтер підприємства сьогодні  працює директором у редакції газети «Експрес»,  що публікує критичні матеріали про місцевих керівників державних та правоохоронних органів. Однак, вважаємо, що це не достатній привід кидати тінь на бездоганну репутацію підприємства.

 

У зв’язку із цим  вимушені звернутися у суд за захистом ділової репутації підприємства і оцінюємо наші збитки на сьогодні у суму, що складає 12 мільйонів гривень».

 

Нагадаємо, що  учора, 14 квітня,  прес-служба ДПА у Львівській області поширила таке повідомлдення: «Упродовж останніх днів набули розголосу заяви редакції газети «Експрес» щодо неправомірних дій працівників податкової міліції стосовно посадових осіб ТОВ «Видавнича група «Експрес». З метою більш об’єктивного інформування про події, що мали місце 12 квітня, ДПА у Львівській області вважає за необхідне оприлюднити з цього приводу свою позицію».

 

Далі у повідомленні було зазначено, що "у провадженні слідчого відділу податкової міліції від 18 березня 2010 року знаходиться кримінальна справа щодо ухилення колишнього головного бухгалтера ТОВ «Видавнича група «Експрес» від сплати податку на прибуток до бюджету в сумі 2,6 млн. грн. Приводом та підставою до порушення кримінальної справи стали неодноразові відмови судів різних інстанцій у задоволені скарги керівників товариства щодо скасування податкового повідомлення-рішення про стягнення нарахованої суми.

 

У ході розслідування цієї справи слідчий неодноразово викликав на допит керівників ТОВ «Видавнича група «Експрес». Однак, на допит вони не з’являлися та не повідомляли про поважні причини своєї неявки. Тому, відповідно до вимог ст. 70 Кримінально-процесуального кодексу України, 12 квітня було застосовано привід до колишнього головного бухгалтера товариства. Біля адмінбудинку ДПА у Львівській області стався інцидент, учасниками якого були Ігор Починок - редактор газети «Експрес», група супроводжуючих його осіб та працівники податкової міліції.

 

Проводиться внутрішнє службове розслідування всіх обставин події, правомірності дій працівників Управління податкової міліції та встановлення їх вини. Хід розслідування знаходиться на особистому контролі Голови ДПА у Львівській області Костянтина Зінкевича. Про його результати і висновки та вжиті заходи громадськість і журналістів ЗМІ буде проінформовано найближчим часом".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ