Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

Екс-суддя Зварич готується померти

Екс-суддя Ігор Зварич, який перебуває в Львівському СІЗО, продовжує голодування, яке розпочав 20 січня. На сьогодні Ігор Зварич не вживає нічого, окрім води. Про це повідомила прес-секретар адвокатів І. Зварича Тетяна Турчина.

 

У  понеділок, 1 лютого, він відмовився від будь-якої медичної допомоги зі сторони медичних працівників Львівського СІЗО, направленої на штучне підтримання стану здоров’я, яке вже й так ослаблене п’ятнадцятиденним  голодуванням. Своє рішення Ігор Зварич пояснив тим, що це фактично штучно підмінює виконання його законних вимог та створює видимість законності дій стосовно його грубо порушених під час фабрикування кримінальної справи законних прав.

 

«Або мої законні вимоги будуть виконані, або я помру від голоду, і своєю смертю приверну увагу до порушень прав людини, громадянина України, обвинуваченого у цій сфабрикованій посадовими особами ГПУ політичній справі, ініційованій і контрольованій саме Президентом України Ющенком В.А. за допомогою Голови СБУ В.Наливайченка. Це не шантаж, це вимушені, викликані повною беззаконністю влади України в особі вказаних мною посадовців дії людини, яку безпідставно, з почуття страху, сховали в тюрму», - заявив Ігор Зварич.

 

Щодня Ігоря Зварича оглядає лікар. Його стан щодня погіршується: у нього спостерігаються болі в серці, сильні головні болі, головокружіння, високий тиск, загальна слабість організму. Від початку голодування Ігор Зварич втратив 6 кг ваги.

 

 «У такій ситуації дивно виглядають заяви працівників СІЗО про те, що вони не впевнені в голодуванні Ігоря Зварича, як і дивно чути розповіді про те, що він може отримувати харчі в передачах від родичів чи адвокатів. Хочемо запевнити, що ні родичі, ні адвокати не приносять Ігорю Зваричу жодних харчів у СІЗО. При цьому, при кожному візиті адвокатів Ігоря Зварича працівники СІЗО ретельно оглядають їх особисті речі, а при моєму відвідуванні проводять мій особистий огляд та огляд моїх речей додатково. Тому хто, як не працівники СІЗО, мають знати, що Ігор Зварич їжі ззовні не отримує? Звертаємося до керівництва Львівського СІЗО не поширювати свідомо неправдиву інформацію», - зазначила адвокат Ігоря Зварича Руслана Юхименко.

 

Не сприяє хорошому самопочуттю Ігоря Зварича і ситуація в самому слідчому ізоляторі. Там постійно сиро, а вночі на 3 лютого близько 2 години ночі в камері ЛСІ, де утримується під вартою Ігор Зварич, обвалилася стеля – глиба каменю, цегли, дерева та цементу розмірами, приблизно, 1,5 на 0,5 метра рухнула неподалік лежаків, на яких спали ув’язнені.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ