Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Екстремальна спека в Європі: в Іспанії і Португалії прогнозують до +47

Європу в найближчі дні очікує надзвичайно спекотна погода, синоптики прогнозують нові абсолютні температурні рекорди. Про це повідомляє ВВС.

Нинішній європейський температурний рекорд +48 градусів за Цельсієм був встановлений ​​в Афінах у липні 1977 року.

В останні дні через збільшенням гарячого повітря з Африки постійно зростає температура в Іспанії та Португалії.

Поточний прогноз для південно-західної Іспанії та південної та південно-східної Португалії обіцяє до +47 градусів за Цельсієм в п'ятницю і в суботу.

Національний рекорд Португалії становить +47.4 градуси, встановлений у 2003 році. Пікова температура в Іспанії у +47.3 градуси була зафіксована в липні минулого року.

Іспанська національна служба погоди оприлюднила попередження, що принаймні до неділі хвиля спеки буде "особливо напруженою і тривалою на південному заході".

Група попередження про погодні умови в Європі, компанія Meteoalarm, вже випустила червоні попередження, які класифікуються як дуже небезпечні та представляють ризик для життя, для більшості південних регіонів Португалії та провінції Бадахос в Іспанії.

Італія також оголосила червоні оповіщення по всьому центру та півночі країни, включаючи туристичні центри, такі як Рим, Флоренція та Венеція.

Метеорологи вважають, що існує ймовірність у 40%, що температура в Афінах досягне +48 градусів і "25-30% шансів, що ми побачимо новий європейський рекорд температури".

Нагадаємо, найвищий пік Швеції, льодовик на південному краю гори Кебнекайсе,тане через рекордно високі температури і більше не є найвищою точкою країни.

Європейська правда 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ