Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Екс-тренер "Карпат" став генеральним директором "Севастополя"

20 січня у керівництво футбольного клубу "Севастополь" увійшов відомий білоруський тренер Олег Кононов.

Олег Георгійович Кононов народився 23 березня 1966 року в Курську. Громадянство - Білорусь.

В якості футболіста грав на позиціях захисника і півзахисника. У "великому" футболі дебютував у 18-річному віці у смоленській "Іскрі". Згодом захищав кольори могильовського "Дніпра", ворошиловградської, а нині - луганської "Зорі", клубу "КІМ" з Вітебська. У 1992-1993 роках грав у Німеччині в команді СГВ "Фрайберг", після чого повернувся до Білорусі, де грав за вітебські команди "Локомотив" і "Двіна", "Нафтан" (Новополоцьк). Ігрову кар'єру закінчив у мінському "Торпедо" в 1999 році. А роком раніше був визнаний кращим футболістом Білорусі.

Тренерську роботу розпочав у тому ж мінському "Торпедо". Був асистентом тренера Анатолія Юревича. Разом білоруські фахівці працювали також у мінському "Локомотиві" і запорізькому "Металурзі". З 2005 по 2008 рік Олег Кононов працював у Молдові - керував юнацькою академією тираспольського "Шерифа" і був одним з тренерів команди. За цей час "Шериф" чотири рази поспіль виграв чемпіонат Молдови. Також вигравав Кубок і Суперкубок цієї країни - по два рази.

Наприкінці травня 2008 року Олег Кононов підписав угоду зі львівськими "Карпати", змінивши на посаді головного тренера Валерія Яремченка. У сезоні 2009/2010 зайняв з клубом п'яте єврокубкове місце в Прем'єр-лізі України і потім вивів "Карпати" в груповий етап Ліги Європи 2010/2011, вибивши з розіграшу іменитий турецький "Галатасарай".

У 2011 році зайняв третє місце в опитуваннях читачів UA-Футбол в номінації "Кращий тренер України 2010 року" та звання "Відкриття 2010 року". Також виграв з львів'янами другий розіграш турніру Copa del Sol. У сезоні 2010/2011 української Прем'єр-ліги Олег Кононов удруге вивів львів'ян у єврокубки, проте в плей-офф раунді шлях до групового турніру "Карпатам" перегородив грецький ПАОК.

7 травня 2011 під час урочистої сесії Львівської міської ради Олег Кононов був нагороджений Орденом Святого Юрія "за значні досягнення у розвитку спорту у Львові".

У середині жовтня минулого року Олег Кононов залишив пост головного тренера ФК "Карпати". В якості головного тренера "Карпат" провів у чемпіонаті України 103 матчі. Під його керівництвом команда виграла 36 поєдинків, 34 звела внічию і 33 рази програла (різниця м'ячів 128-126).

Закінчив Смоленський державний інститут фізкультури і спорту. Має ліцензію категорії "А" (УЄФА). Пройшов курси навчання головних тренерів у Москві по категорії UEFA Pro. Проходив стажування у "Барселоні", у дортмундській "Боруссії", "Мілані".

Варто відзначити, що нинішній начальник департаменту селекції ФК "Севастополь" В'ячеслав Левчук у 2010-му році працював разом з Олегом Кононовим. Спочатку в якості трансфер-директора ФК "Карпати", а потім - помічника головного тренера.

Додамо, що "Севастополь" виступає в першій лізі України.

gazeta.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ