Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Електронний квиток не впровадять ніколи, бо у перевізників повна залежність від готівки?

Із впровадженням електронного квитка ціна на проїзд залишиться в межах визначеного тарифу. Якщо на момент впровадження тариф становитиме 2 грн, то вартість проїзду залишиться такою ж. Про це сьогодні, 18 січня, під час прес-конференції повідомив начальник управління транспорту та зв’язку Львівської міської ради Микола Жук.

«У Львові діє граничний тариф на проїзд. Електронний квиток на нього ніяким чином не впливатиме», - запевнив Микола Жук.

За його словами, депутати не проголосували за впровадження електронного квитка тому, що не з’ясували це питанням. Він переконаний, що електронний квиток виведе перевізників з тіні.

«Нині в кишені водія осідає від 10% до 15% коштів з маршруту. Натомість фірма, яка розроблятиме електронний квиток, братиме собі 15% комісійного збору з кожного квитка –за обслуговувати системи. Це комісія підприємству за роботу. А саме, підприємство буде здійснювати продаж квитків, контроль їхнього використання і водій не буде виконувати функцію касира», - пояснив Микола Жук.

У цьому, на думку чиновника, зацікавлені в першу чергу самі перевізники: «Адже скоротиться робоча зміна самого водія, бо йому, скажімо, не потрібно буде витрачати час на те, щоб здати гроші в касу. Гроші не треба буде возити в банк: відбуватиметься щоденний перерахунок коштів на банківський рахунок перевізника».

Він додав, що вартість проїзду при цьому не змінюється, а залишається у визначеному тарифному полі.

Нагадаємо, що голова депутатської транспортної комісії Іван Гринда вчора, 17 січня, під час засідання комісії зазначив, що він не підтримував цього лише через те, що боявся зростання вартості проїзду в громадському транспорті.

Натомість депутат Юрій Кужелюк наголосив, що підтримував ідею введення електронного квитка, однак тепер він вагається у цьому питання, адже боїться, що запровадження такого типу квитка призведе до таких самих наслідків у місті, які і нова транспортна схема.

Фото - rudata.ru

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ