Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Електротранспорт у Львові недофінансовують

Електротранспорт у Львові потребує дофінансування, крім того обласна влада має збільшити відшкодування витрат по перевезеннях пільговиків. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив директор ЛКП «Львівелектротранс» Андрій Федоренко.
За словами Федоренка, в 2008 році бюджет «Львівелектротрансу» становитиме 3,2 млн грн, які підуть на капремонт колій, електричних мереж та ремонт застарілого рухомого складу, 3,5 млн грн прийдуть у вигляді компенсацій пільгового проїзду студентів, та ще 20-22 млн грн у вигляді субсидій з області.
«Грошей ні на оновлення рухомого складу, ні на вирішення проблеми застарілих комунікацій та впровадження енергозберігаючих технологій, закупівлю комп’ютерної техніки в бюджеті не передбачено, а це все є нагальними потребами. Ми розраховували, що міський бюджет виділить кошти на колії та контактні мережі у розмірі 42 млн грн, але всього на потреби ми отримали лише 3,2 млн грн», – зазначив Федоренко.
Також, за словами посадовця, поганою є ситуація з відшкодуванням перевезення пільгових категорій населення. «Ми провели аналіз, і виявили, що на одного пасажира, який платить за проїзд, припадає два пільговики. Як в таких умовах можна говорити про розвиток, крім того ще з відшкодуванням проїзду пільговиків є проблема. В 2007 році на відшкодування проїзду пільговиків ми попросили у обласної влади 27 млн грн, а отримали 20 млн грн. В цьому році ми попросили 37 млн грн, і поки що, оскільки бюджет ще не сформовано, остаточно нам пообіцяли 20 млн грн. Тобто є дефіцит 17 млн грн », – зазначив Андрій Федоренко.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ