Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Епіфаній розповів, що дивився серіал «Молодий Папа» і слухає класичну музику

Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній розповів, що дивився серіал «Молодий Папа» з Джудом Лоу, а також слухає класичну музику.

Про це Епіфаній заявив в ефірі «Радио Новое время», передає Громадське.

Він зазначив, що не схожий на головного героя серіалу про Папу Римського.

«Є певна відмінність, у тому серіалі Папа був дуже закритий. Але для предстоятеля Православної церкви треба бути відкритим, і ми всюди позиціонуємо, що ми є відкритою церквою українського народу», — сказав Епіфаній.

Він також розповів, яку полюбляє музику.

 «Мені подобається класична музика загалом, українська народна музика, навіть сучасні певні виконавці», — сказав предстоятель ПЦУ.

Водночас Епіфаній зізнався, що зараз у нього немає часу на музику або інше дозвілля, бо «зранку до ночі або заходи, або зустрічі, або вирішення питань, богослужіння».

«Для певного дозвілля вільного часу у мене як такого немає. Тому я намагаюся робити все, аби хоча б трішки часу можна було виділити для того, щоби рухатися. Бо молода людина повинна більше рухатися, а не перебувати тільки в кабінеті, але на жаль і для цього часу не вистачає. Кожного вечора я намагаюсь прогулятися на свіжому повітрі, і в той же час використати це з користю для інших, тобто, спілкуючись і вирішуючи ті чи інші питання», — резюмував він.

Серіал «Молодий Папа», знятий в кооперації Іспанії, Італії та Франції, розповідає про 47-річного американського кардинала, який став одним з наймолодших в історії Пап Римських. Серіал вийшов у 2016 році, загалом у ньому 10 серій.

Нагадаємо, що 15 грудня на Об'єднавчому соборі в Києві створили Православну церкву України. Предстоятелем Української помісної православної церкви обрали митрополита Переяславського та Білоцерківського Епіфанія, представника УПЦ КП.

5 січня Вселенський патріарх Варфоломій у своїй резиденції у Стамбулі підписав томос, який проголошує автокефалію новоствореної Православної церкви України.

6 січня Вселенський патріарх Варфоломій передав предстоятелю новоствореної Православної церкви України Епіфанію посох і томос, який проголошує автокефалію. Після цього процедура отримання Україною церковної незалежності була офіційно завершена.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ