Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Епіфаній розповів, як прийняли на Афоні делегацію ПЦУ

Делегацію Православної церкви України добре прийняли на священній горі Афон, і це дуже важливо для поступового визнання нашої церкви з боку інших православних автокефальних церков.
Про це сьогодні, під час свого перебування на Буковині, сказав предстоятель ПЦУ Епіфаній, передає Укрінформ.

"Днями делегація ПЦУ на запрошення вселенського патріарха Варфоломія відвідала монастирі святої гори Афон. Це був перший візит архієрея і священнослужителів нашої церкви до Афону. Ми бачимо, що ченці святої гори Афон досить добре прийняли нашу делегацію, наші священнослужителі мали можливість там звершувати богослужіння. Це дуже важливо для подальшого визнання нашої церкви з боку інших православних автокефальних церков" - сказав Епіфаній.

Він додав, що таке визнання церква очікує отримати протягом найближчих кількох місяців.

"Незважаючи на ту протидію і ту пропаганду, яка лунає і буде лунати в майбутньому з боку Російської православної церкви, ми поступово здолаємо цей бар'єр. Ми віримо, що протягом кількох місяців ПЦУ буде визнано з боку інших православних автокефальних церков", - зазначив владика Епіфаній.

Як повідомляв Укрінформ, вчора увечері предстоятель Православної церкви україни Блаженніший Епіфаній уперше після інтронізації приїхав на рідну Буковину. Сьогодні, 16 лютого він проведе зустріч із громадськістю краю у Чернівецькому університеті, а також очолить богослужіння у двох храмах Чернівців.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ