Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ердоган погодився стати гарантом безпеки України і запропонував провести переговори Зеленського та путіна

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що його країна готова стати одним з гарантів безпеки для України, але деталі цього ще потребують визначення.
фото - РБК-Україна

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на турецький канал NTV.

Ердоган сказав, що переговори в Стамбулі, на яких Україна представила Росії письмову пропозицію для припинення війни, надали "значний імпульс" цьому процесу.

Він знову запропонував прийняти президентів України і Росії для переговорів.

"Ми можемо бути однією з країн-гарантів у питанні гарантування безпеки України; але, звичайно, деталі цього потрібно уточнити" - заявив Ердоган.

Водночас, як пише видання Daily Sabah, лідер Туреччини запропонував організувати у своїй країні переговори президентів України і рф.

"Я маю намір провести переговори як з паном путіном, так і з паном Зеленським, як тільки повернуся. На цих зустрічах ми висловимо їм обом подяку від себе особисто і від імені мого народу і скажемо: "Наша мета - звести вас якомога швидше", - заявив Ердоган.

Він також висловив сподівання, що лідери двох країн проведуть зустріч у найближчому майбутньому.

"Я сподіваюся, що в момент їх зустрічі ми отримаємо від них історичну довідку. У цьому контексті ми готові прийняти зустріч, яка пройде на рівні глав держав. Але тим часом дуже важливо забезпечити тимчасове припинення вогню", - додав Ердоган.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ