Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Естонець, який заважав демонтувати Бронзового солдата у Талліні, приїхав відмити Воїна-визволителя у Стрию

Сьогодні, 21 квітня, троє симпатиків Росії і один антифашист з Єстонії відмивали від написів і бруду пам’ятник Воїну-визволителю, що на центральному майдані у Стрию. В акції взяли участь троє львів’ян із Російського молодіжного братства Львова та представник Молодіжного антифашистського руху «Наши» (Росія) Марек Сірик. Про це Гал-info повідомив голова Ради Російського молодіжного братства Львова Олег Карцев
За словами Олега Карцева, представник "Наших" Марк Сірик прибув до Львові з Талліна, дізнавшись про події довкола пам’ятника Воїну-визволителю у Стрию з Інтернету.

Представник Російського молодіжного братства повідомив, що про акцію були попереджені місцева влада та правоохоронні органи Стрия. «Жодних провокацій боку влади чи місцевих жителів не було», – додав Олег Карцев.

Воднораз він розповів, що перехожі двояко реагували на дії молодих людей. «Переважно люди нас підтримували, мовляв, це добре, що ми прибираємо, стираємо оті провокативні написи. Інші навпаки, не розуміли, для чого ми це робимо», – зазначив Олег Карцев.

Нагадаємо, що 9 квітня Львівська обласна рада підтримала запит-звернення депутата від ВО «Свобода» Олега Панькевича до міського голови Стрия та депутатів Стрийської міської ради з вимогою ухвалити рішення про демонтаж пам’ятника Воїну-визволителю.

Натомість 10 квітня Львівська обласна рада ухвалила рішення " Про правову оцінку злочинів комуністичного режиму в Україні", в якому, зокрема, міститься рекомендація місцевим радам провести інвентаризацію архітектурно-будівельних об'єктів (пам'ятники, обеліски, стели, барельєфи тощо), які містять символи тоталітарного комуністичного режиму та відповідно до чинного законодавства ініціювати демонтаж тих з них, які не належать до об'єктів культурної спадщини та не охороняються Законом.

Довідка з Вікіпедії: «Наши» - прокремлівський молодіжний рух, створений в Росії. Його підтримав особисто Володимиром Путін.
Наприкінці квітня – початку травня 2007 року активісти руху «Наши» протягом шести днів блокували посольство Естонії в Москві на знак протесту проти перенесення Бронзового солдата на військове кладовище.
4 травня 2007-го члени руху провели «Марш школярів» біля представництва Єврокомісії на Кадашевскій набережній у Москві, протестуючи проти затримання в Талліні 27 квітня, на наступний ранок після заворушень, що виникли через демонтажу Бронзового солдата, 17-річного естонського активіста Марка Сірика, якого «Наши» називають «перший політв'язень-школяр». Марк Сірик, на той час учень 11 класу, керував групою прихильників «Наших» в Естонії.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ