Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Етнічні українці у Польщі відмовляються вивчати українську

Зменшується число дітей з українських сімей у регіоні Мазури на північному-сході Польщі, які на додаткових заняттях навчаються української мови. Має на це вплив не тільки демографічна ситуація, але й факт, що деякі батьки меншого значення надають продовженню традиції, передає Польське радіо.

Проте Польське Пресове Агентство наводить теж пояснення вчительки-методистки Любомири Тхір: у багатьох місцевостях діти не мають можливості вчитися у своїй школі – їх довозять до так званих пунктів навчання української мови, а це іноді буває клопітливим для батьків. І, на жаль, не всім батькам на цьому залежить.

Крім шкіл з українською мовою навчання у містах Бартошиці і Ґурово Ілавецьке, української мови можна вчитися у 60 пунктах Вармінсько-Мазурського воєводства. Такі пункти можна створити, коли батьки зголосять принаймні троє учнів. Уроки фінансує держава.

Українська національна меншість є найбільш численною у північно-східному регіоні Польщі. Це – діти й онуки переселенців "Акції Вісла" з 1947 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ