Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

Факти побиття журналістів газети «Експрес» підтвердились: справа на особистому контролі начальника міліції Львівщини

Побиття працівників газети «Експрес» взяв під особистий контроль начальник ГУ МВС України у Львівській області Михайло Цимбалюк. Про це Гал-інфо повідомили обласному управління міліції.

 

Зокрема, у повідомленні зазначено: «У вівторковому (тобто, сьогоднішньому, 13 квітня) номері газети «Експрес» з’явилась інформація про те, що вчора (12 квітня) вранці до квартири їх головного редактора увірвалось двоє людей в цивільному, які називали себе міліціонерами з міста Городок. Правоохоронці примушували редактора вийти з квартири, посилаючись на постанову слідчого про примусовий привід свідка. Правоохоронці поводились брутально, лаялись. 


 Ввечері того ж дня юристи газети «Експрес» звернулись із заявою до ГУ МВС України у Львівській області. Співробітники міліції встановили, що всі факти, викладені у публікації, підтвердились. Правоохоронці, які фігурують у даній справі, є працівниками податкової міліції Львівщини, яка не знаходиться у підпорядкуванні МВС України. Перевірка фактів, викладених у матеріалі, знаходиться на особливому контролі начальника ГУ МВС України у Львівській області».

 

Нагадаємо, що учора, 12 квітня, вранці у Львові біля податкової на вул. Стрийській люди, які назвалися правоохоронцями, застосували силу проти головного редактора газети «Експрес» Ігоря Починка та інших працівників цього видання. Згодом газета поширила свою версію того, що сталося:

   

«Понедiлок. 8.05 ранку. Двоє людей у цивiльному вриваються до квартири директора газети "Експрес" А.В. у Львовi, який у цей час доглядав двох малюкiв: одному з дитят - лише 7 мiсяцiв, а iншому – 6 рокiв.

 

О 8.20, застосувавши фiзичну силу, люди в цивiльному, якi назвалися правоохоронцями, примусили керiвника "Експресу" вийти з квартири. Єдина аргументацiя насилля: посилання на постанову якогось слiдчого Мельника про примусовий привiд свiдка.

 

При цьому нiхто iз ранкових вiзитерiв не змiг пояснити, у якiй справi директор  "Експресу" є аж таким надзвичайно важливим свiдком, що його потрiбно "доставити" вже i негайно у якiсь кабiнети? Правоохоронцi не пояснили: чому його належно не запросили на розмову i т.д.

 

Аргументи про те, що директор газети не може залишити без догляду 7-мiсячну дитину, яку в цей час доглядав сам, бо подiбне є небезпечним для життя малюка – не подiяли…

 

Головний редактор "Експресу" разом iз журналiстами зустрiли цей "конвой" пiд слiдчим вiддiлом податкової, що на вулицi Стрийськiй у Львовi.

 

Журналiсти пред'явили посвiдчення й намагалися з'ясувати причину насильства над керiвником газети та його малими дiтьми. У вiдповiдь, мiлiцiонери, яких на цей момент стало вже п'ятеро, вiдповiли брутальною лайкою. Це був початок. За словесною брутальнiстю послiдувало наступне: мiлiцiонери почали бити журналiстiв, виривати вiдеокамеру, яку, зрештою, і розтрощили.

 

Мабуть, у написане вище важко повiрити будь-якiй людинi зi здоровим глуздом. Тому усiх, хто хоче на власнi очi пересвiдчитись у достовiрностi усього написаного вище, просимо вiдвiдати iнтернет за адресою http://www.youtube.com/watch?v=3WnQtkFQfBo.

 

Юрист газети, що прибув на мiсце подiї, був шокований поведiнкою мiлiцiонерiв. Ще бiльше шокувало усiх, що питання до директора газети зайняли рiвно декiлька хвилин з усiма формальностями.

 

Опiсля iнциденту у нас немає жодного сумнiву: завдання, яке стояло перед мiлiцiонерами, було чiтке: залякати журналiстiв "Експресу". Кадри вiдео дають пiдтвердження: мiлiцiонери дiють за вказiвкою, пiдставою для якої послужили публiкацiї в "Експерсi" i навiть не пробують цього приховати.

 

Якщо сьогоднi люди в погонах так по-гестапiвськи поступають з немовлятами, якщо сьогоднi, вони так по-бандитськи розправляються з журналiстами то, що буде завтра? I, якi методi насилля будуть використанi ними до пересiчних громадян та їх дiтей?".

 

Нагадаємо також, що 11 березня у четверговому номері газети «Експрес» з’явилося інтерв’ю з головою ЛОО партії «Батьківщина» Іваном Деньковичем, який заявив, що в облраді створена мафія, яка на корупційній основі контролює прийняття рішень. Зокрема назвав прізвища депутатів Я. Дубневича, П. Клодія, М. Коваля.

 

Звернемо увагу: у повідомленні міліції йдеться про те, що правоохоронці ввірвалися до квартири головного редактора "Експресу". Водночас у редакції Гал-іфо повідомили, що йдеться про квартиру директора одного з підприємств видавничої групи "Експрес".

 

 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ