Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Фарба в інтер’єрі приміщення

Фарби в інтер'єрі квартири чи приватного будинку відіграють величезну роль. Якщо Вони правильно підібрані, створення атмосфери затишку та комфорту, а також настрою усім домочадцям гарантовано.

Найпростіший спосіб створити оригінальний інтер'єр – скористатися асортиментом будівельного ринку. Різноманітність матеріалів дозволяє відчути себе дизайнером навіть без спеціальної освіти. Але все ж вибір потрібного продукту і його палітри вимагає тонкого смаку, але й розуміння, як та чи інша фарба працює в інтер'єрі. Тому купуючи інтер'єрні фарби, консультація фахівця не завадить. Спробуємо і ми, спираючись на знання і досвід професіональних дизайнерів, допомогти деякими порадами.

owrV70OTcwYquKmLWqqePtz2uTxVbvqVG1m9h83E4Hk34e2Mhx2LPZh12NUzRB40HFZ84bOneel2ghBMElkn_FV-sETlim6JaPJGxM0I0T7l59RgDovzryYeqDwnTxnSi6Ix4NtU

Що собою представляє інтер'єрна фарба

Фактурна фарба – це декоративне покриття на основі акрилових та полімерних компонентів, що надають поверхні красивого рельєфного вигляду. Використовується для покриття дерев'яних стін, бетону, цегли, структурованих поверхонь, шпалер, призначених під фарбування. Інтер'єрні фарби на відміну від фасадних характеризуються відсутністю вимог до атмосферо- та світлостійкості, що робить їх дешевшими у виробництві і для споживача. Але так само, як і фасадні, в залежності від сполучної речовини, вони класифікуються на фарби на водній та органічній основі(акрилова,латексна,силіконова). Перші — сучасніші та краще підходять для внутрішніх робіт. Хоча для запобігання шкідливому впливу ультрафіолету до фарб додають спеціальні речовини, які його поглинають. Так акрилові фарби довго зберігають колір завдяки УФ сітчастим акриловим смолам. Незважаючи на відсутність високих вимог, мають багато плюсів, а саме:

  • тисячі кольорів та відтінків, що дозволяє підібрати оптимальну колірну гаму.
  • фарбування стін – це практично, адже пофарбовані стіни набагато простіше тримати у чистоті. Пофарбовану поверхню можна часто мити.
  • стійке покриття є чудовою альтернативною кахельній плитці. Можливість застосування у вологих приміщеннях (кухнях, ванних кімнатах);
  • висока швидкість висихання;
  • екологічно чистий та безпечний матеріал, який можна використовувати у дитячих кімнатах;
  • повністю пожежобезпечні та стійкі до механічних пошкоджень.

Фарби з таким високим рівнем якості можна придбати в студії фарб « ColorClub». В студії ви можете скористатися каталогом кольорів, який зорієнтує у правильному виборі кольору для творчої та практичної роботи з фарбами. Можна навіть використати сучасну комп’ютерну технологію підбору кольорів і відтінків.

Рекомендації щодо застосування

Щоб пофарбувати стелю, таку характерну якість як стійкість до миття для вибору фарби не беруть до уваги, зате бажано, щоб вона була матовою (глянець тільки підкреслить нерівності стелі та огріхи в фарбуванні). Крім того, матеріал повинен бути досить густим, щоб його можна було наносити товстим шаром – тонкі шари утворюють «строкату» поверхню. Завдяки своїй еластичності, фарба з ефектом вирівнювання заповнює всі пори та мікротріщини на поверхні, що фарбується.

i2eX8Wp03YAYx6YBIsONg5vbirmKscPlLdpWlZVuMUW18E1hQaEVnqCLGLCvdXdzYJXKxtAtqwOpTRmx00_2v4FDlpS0ghzHtcmXphMaLkBGjTL5YH_dcg2CNB5GTUY62_0_pzcQ

Для стін жилих приміщень знадобиться матова фарба, що миється, стійка до стирання. При виборі фарби для кухні потрібен матеріал, який витримає часте миття. Врахуйте, що матові фарби через включення в них кремнію, який надає матовий ефект, швидше вбирають бруд і жир. Проте матові фарби легко приховують дрібні дефекти поверхні, чого не скажеш про глянцеві.

Порада щодо вибору кольору

Окрім кольорових на будівельному ринку представлені варіанти фарб, що випускаються лише у білому кольорі. До таких видів додатково призначені рідкі барвники, додаючи які у певній пропорції, можна отримати необхідні кольори та відтінки. Так, додаючи в різних пропорціях до основної білої кольорової фарби чорний пігмент, можна отримати безліч відтінків: від світло-сірого і сірого до темного і чорного.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ