Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Федерація профспілок ініціюватиме масові акції протесту, оскільки підвищення тарифів НКРЕ не було погоджено з профспілками

Федерація профспілок ініціюватиме масові акції протесту, оскільки підвищення тарифів НКРЕ не були погоджені з профспілками. Про це сказав голова Ради профспілок Львівщини Роман Дацько на засіданні Львівського прес-клубу реформ на тему: "Наскільки економічно вмотивованим є збільшення тарифів на електроенергію і якими будуть його наслідки для споживачів?".

За його словами, Федерація профспілок планує провести масові акції протесту. «Ми зараз на межі проведення масових акцій протесту оскільки не витримані умови генеральної угоди і погодження тарифів не відбулося з профспілками, тому домовилися з Президентом та прем’єр-міністром України про зустріч, для того щоб обговорити питання підвищення та, щоб команда Ющенка  змогла вчасно спрогнозувати соціальні наслідки від підняття цін на електроенергію», - сказав Роман Дацько.
Як зауважує Роман Дацько, масові акції протесту будуть проведені, згідно з чинного законодавства, тобто всі урядовим організація буде за десять днів повідомлено про проведення такої акції.
На думку Романа Дацька, населення має знати, як формуються тарифи, їх обґрунтованість. «Люди дізнаються про підвищення тарифів постфактум», - сказав він.
Національна комісія регулювання енергетики ухвалила рішення внести зміни в свою ухвалу від 10 березня 1999 року про тарифи на електроенергію для населення і населених пунктів і підвищила їх з 1 травня 2006 року на 25 %. З 1 травня 2006 року встановлені такі нові тарифи на електроенергію: ціна 1 кВт/год з ПДВ для населення, яке проживає у містах, підвищена з 15,6 до 19,5 коп.; для населення у сільській місцевості – з 14,4 до 18 коп.; для споживачів, будинки яких обладнані електроплитами, – з 12 до 15 коп. А ті, хто не має лічильника, сплачуватимуть за 1 кВт/год. на 5 коп. дорожче – 24 замість 19.
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ