Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Федерація профспілок України подала в суд на Міністерство юстиції через те, що вони зареєстрували наказ про підвищення тарифів НКРЕ

Федерація профспілок України подала в Київський міський суд позов на Міністерство юстиції через те, що вони зареєстрували наказ про підвищення тарифів Національної комісії регулювання енергетики.
Про це сказав голова Ради профспілок Львівщини Роман Дацько на засіданні Львівського прес-клубу реформ на тему: "Наскільки економічно вмотивованим є збільшення тарифів на електроенергію і якими будуть його наслідки для споживачів?".
За його словами, Федерація профспілок укладає генеральну угоду з Кабінетом Міністрів України, згідно з якою будь-яке підвищення має бути погоджена з Федерацією профспілок.
Позиція профспілок: якщо є  доцільність та обґрунтовано підвищення тарифів, але за умови, що підвищення будь-яких тарифів повинно передувати підвищення пенсії, заробітної плати, різні соціальні допомоги, тоді можна підвищувати тарифи на свої послуги – сказав Роман Дацько.
Національна комісія регулювання енергетики ухвалила рішення внести зміни в свою ухвалу від 10 березня 1999 року про тарифи на електроенергію для населення і населених пунктів і підвищила їх з 1 травня 2006 року на 25 %.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ