Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Феномен Віктора Грисюка: вперше гроші для кандидата в мери Луцька зібрала громада

Уперше в політичній історії Луцька городяни скинулися грошима, аби підтримати громадських активістів та волонтерів у їх бажанні ввійти в політичне життя міста. Необхідну суму зібрали за рекордний термін – добу. Про це повідомляє власкор Гал-інфо.
Віктор Грисюк

Претендент на посаду міського голови Віктор Грисюк розповідає, що звернулися до громади за допомогою, коли в останній момент відмовилися допомогти із заставою окремі представники бізнесу.

ФОТО – Віктор Грисюк

"У Луцьку цей випадок відбувся вперше в історії. Щодо інших подібних ситуацій на політичній арені, то коли такі кампанії оголошувалися, це було за місяць чи ще більше, а в нас був термін стислий – доба. І ми бачимо, що люди скидали по гривні, сто чи тисячі – хто скільки міг. Це феномен. Взагалі, ми почали збирати кошти тому, що за нами не стоять жодні олігархи чи великі фінансові промислові групи, у нас не продаються місця в списку. А в команді – звичайні мешканці Луцька, хоча, познайомившись з ними ближче, можу сказати, що вони надзвичайні: відомі волонтери, громадські діячі.

У Луцьку громада збирає гроші на реєстрацію та виборчу кампанію Команди принципових

Взагалі, коли ми починали кампанію, то казали, що збираємо ресурси по можливості. Так, офіс надав мій товариш, меблі, вазони, оргтехніку теж принесли люди. Фактично, ми виступаємо як громадська ініціатива. З одного боку, у нас нема фінансових ресурсів, як у інших, але є ідея змінювати місто. Так сталося, що були представники ряду бізнесу, які казали, що підтримують нас, якщо ми за рівні умови. Ми подякували, але зауважили, що не будемо відстоювати суто чиїсь інтереси, адже рівні умови мають бути для всіх. На жаль, так сталося, що ті, хто обіцяли підтримку – в останній момент відмовилися навіть брати слухавку. Це їхній вибір. Тому вирішили звернутися до всіх за підтримкою через соцмережі", - розповідає Віктор Грисюк.

У Луцьку громада зібрала гроші на заставу кандидатів

Та додає, що за одну добу зібрали 81042 грн. Для внесення застави при реєстрації кандидата на міського голову потрібно 38 тисяч 175 грн, і стільки ж застави за список кандидатів депутати міськради від Команди принципових, який висунула "ЕКО ПАРТІЯ БЕРЕЗИ".

Хто балотується у Луцьку від Команди принципових: список кандидатів

"Ми вирішили звернутися до громади, адже, якщо місту потрібні чесні та незалежні кандидати, які можуть стати депутатами, та коли люди хочуть підтримати мою кандидатуру на посаду міського голови, то громада має можливість інвестувати у нас. Враховуючи, що ми йдемо шляхом цивілізованого світу, зокрема в Європі та США політичні партії й кандидати не роздають кошти агітаторам, а навпаки – отримують. Бувало, що до нас в офіс приходили й казали, що хочуть записатися до списку членів комісій ДВК, ми казали, що залюбки, але у нас це відбувається на волонтерських засадах. Окремі відвідувачі дивувалися й ішли розчаровано до інших політичних сил. Втім, ми змогли пройти цей етап і дякую усім за підтримку та довіру", - наголосив Віктор Грисюк.

Віктор Грисюк: Ми пливем на кораблі без штурвалу і вітрил

Серед тих, хто відгукнувся на заклик про збір коштів для застави – лучанин, громадський активіст Володимир Редкач. "Коли 22-го вересня, ми дізнались, що потенційні «спонсори» відмовилися від своїх попередніх слів, то було 2 шляхи: звертатись до заможних людей, які могли б закрити це питання однією, двома сумами або ж зібрати скільки можемо самі, а потім звернутися до тих, що зможе додати суму, якої не вистачає. В процесі обговорення, народився третій шлях – звернення всієї Команди принципових до своїх друзів і знайомих через онлайн трансляцію фейсбук і заклик долучитися до збору коштів. Після прямого етера, я вірив, що назбираємо необхідну суму і навіть більше. Так і сталося. Щодо мене, то особисто я долучився через основні три причини: тому, що я вірю Віктору Грисюку, бо він йде на вибори не сам, а з потужною командою однодумців і за плечима якої є реальна робота, та тому, що це нова команда", - пояснив лучанин Володимир Редкач. До слова, до цього політичного процесу долучився й син Володимира, який теж дав Принциповим частину своїх заощаджень/

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ