Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Фестиваль "Ту Стань!-2012" виходить на міжнародний рівень

Із 3-го по 5-те серпня 2012 року масштабне середньовічне дійство всьоме розгорнеться біля скель міста-фортеці Тустань, що в с. Урич на Львівщині. Цьогорічний фестиваль «Ту Стань!-2012» закрутить-затанцює відвідувачів атмосферою середньовічного ярмарку з нескінченними забавами та веселощами, повідомили організатори.

В нагоді стануть передовсім добрий гумор, кмітливість та відвага, аби холоднокровно спостерігати за могутніми турнірами лицарів і штурмами фортеці, та й собі спробувати позмагатися на мечах чи в метанні списа. А якщо до зброї не надить – розважать ремісники, музичні гурти, театральні вистави та скоморохи. Представники ЗМІ вже першими продегустували уривок грядущої лялькової вистави від скоморохів за мотивами «Легенд Львова» Юрія Винничука.

Зважаючи на цьогорічну потужну театральну частину фестивалю, гості зможуть насолодитися й виставами зовсім іншого ґатунку: приміром, оцінити молодіжну інтерпретацію Т.Шевченка «Шевченко.СОН.сom» від полтавського театру або ж зловити вечірню містику від Йорого Клоца і Театру Тіней Див. Проте, як зауважила Уляна Мороз, режисер фестивалю, основне театральне дійство все ж творитимуть гості «Ту Стані!», які візьмуть участь у грі «Уяви себе». Кожен зможе наомань вибрати собі персонажа з розписаною легендою і на період «Ту Стані!-2012» перевтілитись у типового середньовічного мешканця.

Цогорічна «Ту Стань!» вийшла на міжнародний рівень, закцентував Орест Кондратович, виконавчий директор фестивалю. Закордонними гостями фестивалю стануть литовські реконструктори та польський співак Czesław Śpiewa. Переговори з білоруським середньовічним гуртом "Irdorath" перебувають на фінальному етапі, інформація щодо їх виступу найближчим часом з’явиться на сайті.

Щорічне місце проведення фестивалю – пам’ятка архітектури ХІІІ ст. Тустань залишилася своєрідною сучасною фортецею. Одначе тепер, замість оборонного, адміністративного та митного пункту, це культурний центр, де замість битв - фестиваль, замість експансії - творення українського мистецького простору, наголосив Василь Рожко, директор заповідника Тустань. Бажаною підтримкою національної ідеї фестивалю з боку гостей стане вхід у вишиванках.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ